کافهبازار مجوز پذیرش در فرابورس را گرفت
ورود استارتاپها و کسبوکارها به بازار سرمایه یکی از مسیرهای مطلوب برای آنها است چراکه میتواند به روند جذب سرمایهشان کمک کند، ضمن شفاف کردن روند فعالیت و درآمد و هزینهشان، آنها را به طور دقیق ارزشگذاری کرده و زمینه توسعه کسبوکار را فراهم میکند.
با وجود همه مزایایی که وارد شدن به بازار سرمایه برای کسبوکارها و شرکتها دارد اما موانع مختلفی بر سر راه رسیدن به بورس و فرابورس وجود دارد که باعث شده بسیاری از کسبوکارها یا اصلا نتوانند بورسی شوند و یا سالها تلاش صرف کنند تا بالاخره موفق به ورود به بازار سرمایه شوند. کافهبازار حالا شرکت استارتاپی جدیدی است که پس از سالها تلاش موفق شده به فرابورس برسد.
مسیر پر پیچ و خم و طولانی ورود به بازار سرمایه را پیش از این، بعضی کسبوکارها مثل آسیاتک و تپسی طی کردهاند. اردیبهشتماه ۱۴۰۱ بود که آسیاتک توانست ۱۵ درصد از سهام خود را در قالب ۳۰۰ میلیون سهم در بازار بورس عرضه کند. تپسی هم در خرداد ۱۴۰۱ موفق به عرضه سهام خود در بورس شد و به این ترتیب این دو کسبوکار را باید صفشکنان حوزه بورس دانست.
- عرضه اولیه تپسی انجام شد؛ فروش ۵۸ میلیون سهم در کمتر از یک ساعت24 خرداد 01مطالعه '2
- خرید سهام تپسی برای همه افراد با کد بورسی میسر شد25 دی 01مطالعه '2
این در حالی است که تا امروز بسیاری از کسبوکارها، از جمله دیجیکالا، اسنپ، فیلیمو و...، هنوز نتوانستهاند هدف ورود به بورس را محقق کنند. البته بعد از خرید سهام دیجیکالا توسط شرکت همراه اول پیشبینی میشود که این کسبوکار آنلاین هم مسیر همواری برای ورود به بورس داشته باشد.
این موضوع یکی از اهدافی است که مدیرعامل شرکت «حرکت اول»، بازوی سرمایهگذاری همراه اول، پس از خرید ۴۰ درصد از سهام دیجیکالا به آن اشاره کرده بود: «طلسم ورود دیجیکالا به بورس را میشکنیم.» بعضی از کارشناسان هم یکی از دلایل اصلی فروش سهام دیجیکالا به همراه اول را امکانپذیر شدن مسیر بورسی شدن این شرکت میدانستند.
حالا کافهبازار، بهعنوان بزرگترین فروشگاه فارسیزبان اپلیکیشنهای موبایل، کسبوکار آنلاین جدیدی است که توانسته به نامه پذیرش در فرابورس را دریافت کند. این شرکت که یکی از شرکتهای هلدینگ هزاردستان است پس از ۴ سال تلاش برای ورود به بازار سرمایه بالاخره موفق به تحقق این هدف شده است.
نامه پذیرش کافهبازار در فرابورس پس از خروج شرکت سرمایهگذاری «سرآوا» از ساختار سهامداری هلدینگ هزاردستان صادر شده است. سرآوا یکی از سهامداران هلدینگ هزاردستان، مالک شرکتهای کافهبازار، کارنامه، ستون و دیوار، بود که اواسط آبان ماه با خود هلدینگ هزاردستان سهامش را خرید و به این ترتیب، این شرکت سرمایهگذاری با رأی اکثریت سهامداران این هلدینگ از ترکیب سهامداری هزاردستان خارج شد.
خروج سرآوا از این هلدینگ کافی بود تا کافهبازار پس از ۴ سال تلاش سرانجام بتواند وارد بازار سرمایه شود. آن طور که کافهبازار اعلام کرده حدود یک ماه پس از این خروج نامه پذیرش کافهبازار در فرابورس صادر شده است.
با حضور صدها هزار اپلیکیشن در کافهبازار و همچنین با وجود بیش از ۵۵.۸ میلیون کاربر فعال در این پلتفرم، میتوان این مجموعه را یکی از کسبوکارهای موفق و تاثیرگذار اکوسیستم استارتاپی کشور دانست. بنابراین، میتوان امیدوار بود که حضور این شرکت در بورس بتواند از یک سو منجر به افزایش شفافیت در اکوسیستم دیجیتال کشور شود و هم مسیر رسیدن سایر شرکتهای فعال در این حوزه به بازار سرمایه را تسهیل کند؛ چراکه صف شرکتهای استارتاپی مایل به ورود به بورس و زمان انتظارشان برای رسیدن به این هدف طولانی شده است.