وزیر ارتباطات: تعداد اعلام‌شده کاربران استارلینک در ایران گمانه‌زنی است

چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۵
مطالعه 3 دقیقه
وزیر ارتباطات
هاشمی درباره ادامه‌ی روند رفع فیلترینگ گفت: «مبنای پیگیری موضوعات مرتبط با فضای مجازی نگاه کارشناسی است تا بتوانیم با نگاه وفاق به زبان مشترک برسیم.»
تبلیغات

در حاشیه‌ی جلسه‌ی امروز، چهارشنبه ۲۶ دی ماه هیئت دولت، یکی از خبرنگاران به آمار ۳۰ هزار کاربر اینترنت ماهواره‌ای در ایران که در چهارمین گزارش کیفیت اینترنت انجمن تجارت الکترونیک ذکر شده اشاره کرد و از ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، درباره صحت این آمار سوال کرد. هاشمی این آمار را گمانه‌زنی خواند و در پاسخ گفت:

تعدادی که برای کاربران ایرانی استارلینک اعلام می‌شود گمانه‌زنی است اما آنچه که ما در وزارت ارتباطات و دولت بارها درباره‌اش صحبت کرده‌ایم این است که حتما از ظرفیت فناوری‌های نوین استفاده می‌کنیم اما در چارچوب قوانین بین‌المللی. این قوانین ایجاب می‌کند که بحث حقوق سرزمینی در این موضوع به رسمیت شناخته شود.
- ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

به گفته‌ی او، همین امروز هم از ظرفیت ماهواره و ارتباطات مخابراتی در کشور استفاده می‌شود. وزیر ارتباطات درباره‌ی موارد استفاده از این فناوری در ایران اینطور توضیح داد: «برای مناطق صعب‌العبور و جاهایی که امکان ارائه‌ی سرویس‌های زمینی وجود ندارد از ظرفیت شرکت‌های خدمات ارتباطات ماهواره‌ای استفاده می‌کنیم.»

مبنای پیگیری موضوعات مرتبط با فضای مجازی نگاه کارشناسی است

پس‌از برداشته شدن فیلترینگ دو پلتفرم واتساپ و گوگل‌پلی استور، مردم در انتظار رفع فیلتر سایر پلتفرم‌ها هستند. این موضوع امروز از وزیر ارتباطات پیگیری شد و او در پاسخ گفت:

همان‌طور که قبلا گفته بودیم و رئیس‌جمهوری هم مطرح کرده بود، مبنای پیگیری موضوعات مختلف مرتبط با فضای مجازی، بحث‌های کارشناسی و تحلیلی دقیق است تا بتوانیم با نگاه وفاق به زبان مشترک برسیم.
- ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

هاشمی در ادامه نیز گفت: «اولین اتفاقات در این خصوص را شاهد بودیم که بلافاصله هم عملیاتی شد. تلاش ما بر این است که آنچه فکر می‌کنیم درست و منطقی است انجام دهیم و از افعال ماضی استفاده کنیم که این کار را انجام دهیم.»

رفع فیلتر یوتیوب برای دانشجویان و اساتید دانشگاه هم یکی از موضوعات داغ دو هفته‌ی اخیر بوده است. موضوعی که وزیر علوم اعلام کرده و گفته بود که با همکاری وزارت ارتباطات این طرح در دست پیگیری است.

درباره این اقدام بیشتر بخوانید:

وزیر ارتباطات در پاسخ به خبرنگارانی که از این موضوع سوال کردند برنامه‌ی وزارتخانه برای برداشتن فیلترینگ یوتیوب برای دانشجویان را رد نکرد. او با بیان این که «یکی از بزرگ‌ترین معلم‌های بنده که مطالب زیادی از آن یاد گرفتم، یوتیوب بوده است» گفت: «در وزارت ارتباطات در زمینه‌ی رفع فیلتر یوتیوب برای دانشجویان صحبت کرده‌ایم اما اجازه بدهید مسائل با کار کارشناسی طی شود.»

معرفی فیلترشکن‌فروش‌ها جزو ماموریت‌های وزارت ارتباطات نیست

ارائه‌ی فهرستی از اسامی فیلترشکن‌فروش‌ها درخواستی بود که ۱۳۶ نماینده‌ی مجلس از دولت داشتند. آن‌ها در نامه‌ای به تاریخ ۴ دی ماه این درخواست را مطرح کرده و نسبت‌به برداشته شدن فیلترینگ هم ابراز نگرانی کرده بودند. البته این نامه بی‌جواب ماند و این درخواست هم به جایی نرسید. وزیر ارتباطات اما می‌گوید پیگیری فیلترشکن‌فروشی، افرادی که اقدام به این کار می‌کنند و مبادی که برای فروش فیلترشکن دارند جزو وظایف وزارت ارتباطات نیست:

با یک بررسی اجمالی متوجه این نکته می‌شویم که وزارت ارتباطات ماموریت کاری در این خصوص ندارد. جزو وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات این نیست که بداند فیلترشکن‌فروش‌ها از کدام مبادی اقدام به فروش فیلترشکن می‌کنند. طبیعتا نهادهای ذی‌ربط موظف به اعلام و برخورد با این افراد هستند.
- ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

او در ادامه نیز اضافه کرد: «برآوردی که از فروش فیلترشکن اعلام کرده‌ام مبتنی‌بر گزارش‌های میدانی و تحلیل‌هایی است که توسط ارگان‌های مختلف انجام شده و ما با استناد به آن‌ها این آمار را اعلام کرده‌ایم.»

دیپلماسی فناوری از موضوعات جدی در دستور کار وزارت ارتباطات است

ستار هاشمی هم‌چنین به موضوع دیپلماسی فناوری اشاره کرد و آن را یکی از موضوعاتی خواند که به‌صورت جدی در دستور کار وزارت ارتباطات قرار دارد و در ادامه گفت: «ما وقت و انرژی جدی را در این خصوص مدنظر قرار داده‌ایم. در سفری که به آمریکای جنوبی داشتم چند قرارداد همکاری امضا کردیم. کارها در حوزه‌ی آمریکای لاتین برای وزارت ارتباطات خوب پیش می‌رود.»

به گفته‌ی او، حضور در عرصه‌ی بین‌المللی تجربه‌ی بسیار خوبی برای شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپی خواهد بود تا خودشان را در این موقعیت‌ها محک بزنند و به همین دلیل وزارت ارتباطات برنامه‌های مختلفی در این راستا دارد.

وزیر ارتباطات بخشی از این برنامه‌ها را این طور توضیح داد: «شخصا با سفرای کشورهای منطقه دیدار و گفت‌وگو داشتم و برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در بهمن ماه یک برنامه را با محوریت ایران کریدور در دوره‌ای برگزار کنیم. فکر می‌کنم شاهد اتفاقات خوبی برای کشور در مسیر تبدیل شدن به هاب ترافیک منطقه باشیم.»

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات