۱۷ راهی که تکنولوژی به کمک آن زندگی ما را تغییر خواهد داد؟
پیشبینیهای زیر توسط ایان پیرسون (Ian Pearson) انجام شده است؛ ایان پیرسون در پیشبینی آینده تکنولوژی چهرهای شناخته شده به شمار میرود و دقت ۸۵ درصدی باعث شهرت وی در این زمینه شده است.
تا دو سال آینده ارسال کالا توسط پهپادها صورت میگیرد
شاید مسائل قانونی را بتوان یکی از اصلیترین موانع استفاده از پهپادها برای ارسال کالا دانست. با این وجود پیرسون معتقد است تا سال ۲۰۱۸ شاهد استفاده از پهپادها برای ارسال بستهها خواهیم بود. استفاده از پهپادها طبق نظر پیرسون بیشتر به ارسال بستههای خاص (مانند ارسال بسته به بیمارستانها) خلاصه خواهد شد و خیلی نباید انتظار داشت که این ابزارها را در حال ارسال بستههایی مانند پیتزا و مواردی از این دست ببینیم.
تا شش سال آینده هایپرلوپ ما را بین دو شهر جابهجا خواهد کرد
استفاده از هایپرلوپ را میتوان یکی از نزدیکترین انقلابها در عرصهی حمل و نقل به شمار آورد. هایپرلوپ و نام ایلان ماسک به یکدیگر گره خوردهاند، هایپرلوپ قرار است با سرعتی بیشتر از یک هواپیمای مسافربری معمولی مسافران را جابهجا کند. ایان پیرسون معتقد است تا شش سال آینده شاهد استفاده از هایپرلوپ کوتاه برای انتقال افراد بین دو شهر خواهیم بود، چرا که هایپرلوپ آزمایشهای اولیه را با موفقیت پشت سر گذاشته است.
کامپیوترها از اوایل سال ۲۰۲۵ همانند انسانها فکر میکنند
پیرسون معتقد است کامپیوترها راه زیادی تا رسیدن به هوشیاری در پیش ندارند و تا سال ۲۰۲۵ این امر میسر میشود. شاید هنوز گوگل با دیپمایند به این درجه نرسیده باشد ولی پیرسون اطمینان دارد به زودی با تلاشهای در حال انجام در این زمینه شاهد پیشرفتّهای بزرگی خواهیم بود.
سفرهای فضایی طراحی شده برای انتقال انسان به مریخ را میتوان از سال ۲۰۳۰ آغاز کرد
ایلان ماسک سال ۲۰۲۵ را برای انتقال انسان به مریخ پیشبینی کرده است، طبق برنامهریزی وی فضانوردان در سال ۲۰۲۴ به سیاره سرخ فرستاده خواهند شد. پیرسون سال ۲۰۳۰ را برای رسیدن به این رویا پیشبینی کرده است. او معتقد است پس از این که اولین انسانها بر سطح این سیاره پا بگذارند شاهد استفاده از رباتها برای انجام برخی کارهای پایهای در مریخ خواهیم بود. برای پاسخ به این سوال که آیا ایلان ماسک موفق خواهد شد رویایش را تا قبل از سال ۲۰۳۰ عملی سازد یا خیر چارهای جز صبر نیست.
پروتز تا ۱۰ سال آینده بسیار پیشرفت خواهند کرد و تواناییهای جدیدی به انسان خواهد بخشید
استفاده از پروتزهای پیشرفته شروع شده است و با سرعت بیشتر و تکنولوژیهای جدیدتری ادامه خواهد داشت. استفاده از دستهای پروتزی و ... شاید در دههی آینده دیگر باعث تعجب ما نشوند. پیرسون معتقد است این ابزار به نقطهای خواهند رسید که مردم با ادغام تکنولوژی در بدنشان مشکلی نخواهند داشت. برای مثال مردم میتوانند از ایمپلنتهای سایبرنتیک برای قویتر کردن پاهایشان استفاده کنند.
تولید لباسهایی تا ۱۰ سال آینده که به انسانها قابلیتهای اَبرانسانی میدهد
یکی از مثالهای ملموس مرتبط با این موضوع، لباس رباتیک معرفی شده توسط هیوندای است که به انسان اجازه میدهد تا اجسام سنگین را بسیار راحتتر بلند کند. پاهایی که راه رفتن و دویدن را سادهتر میکنند و لباسهایی شبیه به لباس اسپایدرمن که باعث افزایش قدرت فرد میشود، نمونههایی هستند که پیرسون به آنها اشاره میکند.
در ۱۰ سال آینده کتابهای فیزیکی جای خود را به واقعیت مجازی خواهند داد
پیرسون معتقد است تا ۱۰ سال آینده میتوان دانشآموزان را به کمک واقعیت مجازی به گذشته برد و اتفاقات و جنگها را از نزدیک به آنها نشان داد. این تنها یک مثال از جادوی واقعیت مجازی در سادهسازی آموزش بود، گسترهی تواناییهای واقعیت مجازی بسیار وسیعتر از تصور خواهد بود. اپلیکیشن Expeditions شرکت گوگل که نسخهی بتای آن سپتامبر گذشته عرضه شد، سفرهای مجازی برای دانشآموزان را ممکن ساخته است.
گوشیهای هوشمند تا سال ۲۰۲۵ منسوخ خواهند شد
طبق پیشبینی پیرسون تا سال ۲۰۲۵ به لطف پیشرفتهای عرصهی واقعیت افزوده (augmented reality)، گوشیهای هوشمند به فراموشی سپرده میشود به طوری داشتن گوشی هوشمند در سال ۲۰۲۵ موجب خندیدن دیگران به شما خواهد شد. در آینده نزدیک روزی فرا خواهد رسید که یک دستبند کوچک با کمک واقعیت افزوده نیازهای شما را برطرف خواهد کرد و دیگر ضرورتی برای حمل یک گوشی هوشمند وجود نخواهد داشت. شرکتهایی مانند مجیک لیپ تمرکز ویژهای روی این بخش و عملیاتی ساختن ایدههای واقعیت افزوده دارند.
احتمالا تا ۱۰ سال آینده شاهد فراگیر شدن ماشینهای خودران خواهیم بود
این روزها بحث پیرامون اتومبیلهای خودران بسیار داغ است و شرکتهای بزرگ و کوچکی از سراسر جهان کار روی این نوع اتومبیلها را آغاز کردهاند. به نظر میرسد زمان زیادی تا یک انقلاب جدید در عرصه خودروسازی باقی نمانده است.
تا ۲۰ سال آینده شاهد استفاده گسترده از پرینت سهبعدی در ساخت خانهها خواهیم بود
معماران از سراسر جهان به شدت در تلاش هستند که اولین خانه ساخته شده توسط فناوری پرینت سهبعدی را به نام خود ثبت کنند. شرکت چینی Winsun ادعا میکند که در یک شبانه روز ۱۰ خانه را به کمک این فناوری ساخته است (هزینه ساخت هر کدام ۵۰۰۰ دلار). محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی روی تولید پرینتر سه بعدی غولپیکری کار میکنند که توانایی ساخت یک خانه کامل (با لولهکشی و سیمکشی برق) را دارد. پیرسون معتقد است به لطف پرینت سهبعدی شاهد ساختوساز ارزانتر و در نتیجه ازدحام بیشتر در شهرها خواهیم بود.
استفاده از رباتها در انجام کارهای خانه و یاری انسانها از سال ۲۰۳۰ آغاز خواهد شد
یکی از اهداف مهم و پایهای ساخت رباتها یاری رساندن به انسان است. امروزه پتانسیل بالای هوش مصنوعی و علم رباتیک بر کسی پوشیده نیست و در آینده نه چندان دور شاهد حضور گسترده رباتها در خانهها خواهیم بود. افراد زیادی به تنهایی زندگی میکنند و تعداد آنها رو به افزایش است به همین دلیل وجود یک ربات برای یاری آنها مفید خواهد بود. شرکت ژاپنی تویوتا مدتی قبل برنامهی خود را برای ساخت اینگونه رباتها اعلام کرده است.
زندگی در دنیای مجازی مانند فیلم ماتریکس تا سال ۲۰۴۵ ممکن خواهد شد
پیرسون بر این باور است که به کمک پیشرفتهای عرصه نانوتکنولوژی امکان اتصال مغز به کامپیوترها و زندگی در دنیای شبیهسازی شده وجود خواهد داشت. ایدهی جنجالی ایلان ماسک در مورد Natural Lace را باید یکی از مفاهیمی دانست که محققان نانوتکنولوژی هم اکنون روی آن کار میکنند. Natural Lace در واقع یک سیستم مغز-کامپیوتری بی سیم است که یک لایه دیجیتالی از هوش را به مغز ما اضافه میکند.
تا سال ۲۰۴۵ انسانها میتوانند سایبورگ شوند
اگر بتوان تا سال ۲۰۴۵ بین مغز انسان و کامپیوتر ارتباط برقرار کرد این امکان وجود خواهد داشت که از تکنولوژی مشابهی برای تبدیل افراد به موجودی نیم-ماشین و نیم-انسان استفاده کنیم. پیرسون معتقد است که تا سال ۲۰۴۵ محدودیتهای تکنولوژیک این کار برداشته خواهد شد با این وجود پیشبینی میشود قوانین مهمترین عامل محدودکننده تبدیل شدن ما به سایبورگ باشد.
تا سال ۲۰۴۰ شاهد کنترل تنظیمات خانه توسط انسان با استفاده از هوش مصنوعی خواهیم بود
شاید شما نیز نام آمازون اکو را شنیده باشید محصولی که به کاربرش اجازه میدهد تا روشنایی خانه را کنترل کرده و به اطلاعات مختلفی دسترسی پیدا کند. تا سال ۲۰۴۰ اینگونه سیستمها در خانهها تعبیه خواهد شد به طوری که شما قادر به صحبت با ساختمان و درخواست مواردی مانند تعدیل دما و روشنایی باشید.
تا ۲۵ سال آینده شاهد ساختمانهای بلندی خواهیم بود که مشابه یک شهر کوچک عمل میکنند
ایان پیرسون در گزارشی که به شرکت Hewden داده است به موضوع ساختمانهای مرتفع اشاره کرده است. پیرسون پیشبینی میکند تا سال ۲۰۴۰ شاهد ساختمانهایی مشابه شهر باشیم به طوری که نیازهای ساکنان در خود ساختمان برطرف شود برای مثال طبقاتی برای ورزش، سکونت و کار در آن گنجانده میشود.
تا سال ۲۰۵۰ میتوان به طور کامل به انرژیهای تجدیدپذیر اتکا کرد
استفاده از سوختهای فسیلی در خودروها و خانهها تا سال ۲۰۵۰ از بین خواهد رفت ولی نیروگاهها همچنان به این نوع سوختها نیاز خواهند داشت. با گذر زمان استفاده از انرژی خورشیدی افزایش خواهد یافت به طوری که پیرسون پیشبینی میکند تا سال ۲۰۳۰ شاهد مزارع بزرگ خورشیدی در مناطقی مانند صحرای ساهارا باشیم. استفاده بیشتر از گداخت هستهای نیز به اتکای کمتر ما به انرژیهای تجدیدناپذیر کمک زیادی خواهد کرد.
گردشگری فضایی تا سال ۲۰۵۰ برای افراد ثروتمند امکانپذیر خواهد بود
موشکهای ساخته شده توسط بلو اوریجین و اسپیس ایکس راهی را آغاز کردهاند که گردشگری فضایی را تا سال ۲۰۵۰ امکانپذیر میکند. پیرسون معتقد است این سفرها هزینه زیادی خواهد داشت و فقط برای افراد ثروتمند و خاص ممکن خواهد بود و نمیتوان به این زودیها انتظار یک گردش ارزان در فضا را داشت.
پیشبینی شما برای آیندهی گره خوردهی انسان و تکنولوژی چیست؟ به نظر شما پیشبینیهای ایان پیرسون در زمانبندی اعلام شده توسط او ممکن خواهند شد؟
نظرات