پروژهی مربوط به نسخهی بعدی سیستمعامل مایکروسافت که در داخل این شرکت با نامرمز Threshold و بیرون شرکت با عنوان Windows 9 شناخته میشود از چند سال پیش و در زمان مدیریت استیو بالمر کلید خورده است. برخی از تحلیل گران معتقدند که مایکروسافت یک برند کاملا جدید را با عنوان «ویندوز» برای نسخهی بعدی سیستمعامل خود در نظر گرفته است که در آن کلیه سیستمعاملهای شاخه ویندوز از جمله ویندوز مخصوص کامپیوترهای رومیزی، ویندوز RT مخصوص کامپیوترهای مبتنی بر معماری ARM و همچنین ویندوز فون مخصوص تلفنهای هوشمند یکی میشوند.
تغییر نام تمام این سیستمعاملها به Windows باعث میشود تا غول نرمافزاری دنیا با شتاب بیشتری در بازار PC و ابزارهای موبایل حرکت کند و برند ویندوز را بیش از پیش قوت بخشد. این سیاستی است که از زمان روی کار آمدن ساتیا نادلا به شدت پیگیری میشود.
عرضهی ویندوز ۸ و تمرکز بر روی ابزارهای لمسی، باعثِ سردرگمی و در بعضی شرایط نارضایتی کاربران شد. کاربرانی که به دنبال استفاده از ماوس و صفحهکلید بودند و علاقهای به تجربه ویندوز بر روی تبلت نداشتند.
مایکل سیلور، تحلیلگر گارتنر میگوید: «ویندوز ۸ درخششی برای مایکروسافت نداشت» شاید یک دلیل عدم درخشش کافی ویندوز ۸، نامگذاری غیرصحیح مایکروسافت و ارائه چند نسخهی متفاوت از ویندوز باشد.
از همان زمان ویندوز ۸ و حذف دکمهی استارت، کاربران بسیاری از این بابت، ابراز نارضایتی کردند و بسیاری نیز از ارتقاء ویندوز خود به نسخهی ۸ اجتناب نمودند. حتی بازگرداندن دکمهی استارت و انتقال کاربر به صفحهی مدرن در ویندوز ۸.۱ نیز این نارضایتی را کاهش نداد.
براساس تصاویری که اخیرا در فضای مجازی منتشر شده، ظاهرا یکی از مهمترین تغییرات ایجاد شده در ویندوز ۹، باز گرداندن منوی استارت با قابلیتهای مشابه آن در ویندوزهای قبلی و ظاهر شبیه به محیط لمسی ویندوز است.
ویندوز ۹ میتواند عوض کنندهی بازی باشد و مجدد نظر مثبت میلیونها کاربر ویندوز را به خود جلب کند.
مایکروسافت در کنار ویندوز ۹، مجموعهی نرمافزارهای اداری آفیس، سرویسهای ابری و ابزارهای مختلف دیگری را نیز دارد که میتواند با تکیه بر آنها با قدرت در حوزههای مختلف حضور پیدا کند.
حال باید منتظر ماند و دید سهشنبهی هفتهی آینده از چه محصول یا محصولاتی رونمایی خواهد شد.
نظرات