جان بی. گودایناف پروفسور دانشگاه تگزاس، در پژوهشی جدید موفق به توسعه راهکار جایگزین استفاده از باتریهای لیتیوم یونی برای ذخیره انرژی شده است. او به همراه تیم تحقیقاتیاش موفق به تولید باتری حالت جامد و البته ارزانقیمتی شدهاند که به مراتب ایمنی بیشتری در مقایسه با باتری لیتیوم یونی دارد. باتریهای جدید امکان ذخیره انرژی تا سه برابر بیشتر از نسخههای لیتیوم یونی دارند و همین امر آنها را به گزینهای ایدهآل برای استفاده در خودروهای الکتریکی با استفاده از این باتریهای حالت جامد، امکان پیمودن مسافت بیشتری با یکبار شارژ خواهند داشت. نکته قابل توجه اینکه فرایند شارژ کردن باتریهای جدید تنها به چند دقیقه زمان نیاز خواهد داشت. در نهایت، این باتریها امکان تحمل سیکلهای شارژ و دشارژ بیشتری دارند.
این تیم تحقیقاتی، از الکترولیتهای شیشهای به جای نمونههای مایع موجود در باتریهای لیتیوم یونی استفاده کرده است. با استفاده از شیشههای حالت جامد از بروز اتصال کوتاه، آتشسوزی و انفجار در باتری تا حد زیادی جلوگیری خواهد شد. علاوه بر این، الکترولیتهای شیشهای امکان استفاده از باتری را در دمای زیر صفر درجه یعنی تا حدود ۲۰- درجه سلسیوس فراهم میکنند.
از آنجایی که در تولید این باتریها، لیتیوم با سدیم ارزانقیمت جایگزین شده است؛ امکان تولید این محصولات در قالب استفاده از مواد و راهکارهایی که آسیبی برای محیط زیست در پی نداشته باشند نیز فراهم خواهد شد. استفاده از تکنولوژیهای اینچنینی ما را به آینده راهکارهای مدیریت انرژی در خودروهای الکتریکی و حتی دستگاههای الکترونیکی همراه خوشبینتر خواهد کرد. در حال حاضر گودایناف و تیم کاری او به دنبال تولیدکنندهای هستند که این ساخته آنها را در خودروهای الکتریکی و دستگاههای ذخیرهسازی انرژی آزمایش کند.
نظرات