پردازنده گرافیکی انویدیا در معدن کاوی بیت کوین بر رقبا چیره شد
انویدیا بیشتر بهعنوان یک کمپانی توسعهدهندهی پردازندههای گرافیکی شناخته میشود و البته وظیفهی خود را بهخوبی بلد است. انویدیا علاوه بر صنعت بازی، پردازندههای گرافیکی خود را در حوزههای دیگری نیز مورد استفاده قرار میدهد که از جملهی مهمترین آنها میتوان به هوش مصنوعی، خودروهای هوشمند و سرورها اشاره کرد. چند سال پیش AMD تلاشهایی برای ورود به بازار پردازندههای موبایل انجام داد که البته این تلاشها به سرانجام خوبی منتهی نشد. با این وجود امروزه پردازندههای گرافیکی این کمپانی حرفهای زیادی برای گفتن دارند.
بهطور حتم کاربران عادی در زمان انتخاب یک پردازندهی گرافیکی گزینههای متعددی را مد نظر دارند که دو فاکتور اساسی آن قدرت پردازشی در برابر قیمت است و همواره بهترین گزینه برای کاربری با بودجهی مشخص، گزینهای است که تعادل خوبی بین قیمت و عملکرد پردازشی برقرار کرده باشد.
البته دیتاسنترها برای تجهیز به پردازندههای گرافیکی جدید از دو فاکتور مورد نظر پیروی نمیکنند. عملکرد پردازنده در برابر قیمت فاکتورهای مهمی هستند؛ حال آنکه در یک گسترهی بزرگ نظیر دیتاسنتر که میزبان چند صد پردازندهی گرافیکی است، مواردی دیگری نیز پررنگتر میشوند. یکی از این فاکتورهای حیاتی، میزان مصرف انرژی است.
یکی از چالشبرانگیزترین فرایندهای انتخاب گزینهی مناسب برای تجهیز دیتاسنترها، تخمین و انتخاب بهترین گزینه از نظر مصرف انرژی است. یکی از تحلیلگران موسسهی RBC روش بسیار جالب توجهی را مورد استفاده قرار داد است تا مشخص کند پردازندههای گرافیکی توسعهیافته توسط برندهای مختلف زیر فشار تا چه اندازه انرژی مصرف میکنند. وی از معدن کاوی بیت کوین استفاده کرده است.
فلسفهی اصلی بیت کوین برای انتشار سکههای جدید حول مفهوم معدن کاوی تشکیل شده است. معدنکاوان با اختصاص پردازندهها و واحدهای پردازشی در پی حل مسائل پیچیدهی ریاضی هستند که بهعنوان پاداش، بیت کوین از طرف سیستم دریافت میکنند. با توجه به حل مسائل ریاضی، معدنکاوی یکی از فرایندهای پردازشی است که قدرت بالایی میطلبد، از اینرو برای این آزمایش یکی از بهترین گزینهها است. پردازش سنگین مورد نیاز برای معدن کاوی بیت کوین برآوردها در خصوص مصرف انرژی توسط پردازندههای گرافیکی را به واقعیت نزدیک میکند. آر بی سی این مدل پردازشی را Thought Expriment خوانده است.
نتیجه تحقیقات صورت گرفته توسط آر بی سی نشان از این دارد که پردازندههای انویدیا در برابر پردازندههای گرافیکی AMD انرژی کمتری را در انجام پردازشهای سنگین نظیر معدن کاوی مصرف میکنند.
بهطور حتم کمپانیهایی که درصدد تجهیز دیتاسنتر خود باشند، تحقیقات بسیار گستردهتری برای انتخاب بهترین گزینه برای خود انجام خواهند داد؛ اما نتیجهای که از تحقیقات آر بی سی حاصل شده گویای کسب رتبهی اول توسط پردازندهی گرافیکی انویدیا است.
با گسترش استفاده از فناوریهایی نظر یادگیری ماشین، واقعیت افزوده و واقعیت مجازی، تقاضا برای استفاده از پردازندههای گرافیکی و استفاده از قدرت پردازشی آنها افزایش پیدا کرده است. در صورتی که انویدیا بتواند برتری خود را از نظر مصرف انرژی در مقایسه با رقبا حفظ کند، بخش بزرگی از بازار را تصاحب خواهد کرد.