ساخت گوشی موبایل بدون نیاز به باتری
پژوهشگران دانشگاه واشنگتن با اقدامات خود نشان دادهاند که باتری گوشیهای موبایل در آینده از رده خارج خواهد شد. بر اساس مقالهای به تألیف شایام گالاکوتا دانشیار دانشگاه واشنگتن، این تیم گوشی موبایلی توسعه داده که میزان انرژی مصرفی آن تقریبا صفر درصد است.
پژوهشگران این موبایل را بهگونهای توسعه دادهاند که انرژی مصرفی آن در حد میکرووات است و آن را بهوسیلهی سیگنالهای فرکانس رادیویی مخابره شده از یک ایستگاه فرستنده و گیرنده در فاصلهی ۱۰ متری دریافت میکند. انرژی اضافه از طریق نور محیط بهوسیلهی دیودهای مینیاتوری که تقریبا بهاندازهی یک دانه برنج هستند به دست میآید.
در حین استفاده، این گوشی تقریبا ۳.۵ میکرووات انرژی مصرف میکند و برای تماس، قادر به برقراری ارتباط با یک ایستگاه فرستنده و گیرندهی شخصی است که حداکثر در فاصله ۱۵ متری قرار دارد .
این گوشی مبدل صدای آنالوگ به دیجیتال سنتی را با سیستمی جایگزین کرده است که از ارتعاشات میکروفون یا اسپیکر برای انجام عملیات مشابه استفاده میکند. سپس یک آنتن این ارتعاش را با صرف مقدار انرژی بسیار پایینی به یک سیگنال رادیویی تبدیل میکند.
دو اشکال عمده بر سر راه این توسعه وجود دارد؛ اول اینکه گوشیهای هوشمند پیشرفته به علت استفاده از پردازندههای پرسرعت، مقادیر رم بالا، حافظهی داخلی و نمایشگرهای پرمصرف، بسیار بیشتر از ۳.۵ میکرووات انرژی لازم دارند و مهمتر از همه، حین کار با این گوشی مجبور به فشردن دکمهای برای تغییر بین حالت مخابره و حالت گوش دادن هستید.