کمپانیهای بزرگ فناوری از اپل در برابر کوالکام حمایت میکنند
همانطور که میدانید، در هفتههای اخیر دو کمپانی بزرگ کوالکام و اپل اختلافاتی با یکدیگر پیدا کردهاند. در این بین، هر دو کمپانی شکایاتی در دادگاه علیه یکدیگر مطرح و دادخواستهایی نیز به دادگاه ارائه کردهاند. به گفتهی کوالکام، تولیدکنندگان محصولات اپل حق پتنت این کمپانی را پرداخت نمیکنند. به ادعای اپل، این سیاست پس از آن اتخاذ شده که کوالکام یک میلیارد دلار تخفیف این کمپانی را نادیده گرفته است. علاوه بر اپل، شرکای سختافزاری این کمپانی نیز کوالکام را به عدم رعایت قوانین آنتیتراست متهم کردهاند. حال کمپانیهای بزرگ دنیای فناوری به یاری اپل شتافته و در این نزاع جانب کوپرتینوییها را گرفتهاند. این کمپانیها از رگولاتوریها خواستهاند که تقاضای کوالکام مبنی بر ممنوعیت واردات آیفون به آمریکا را رد کند.
در مقابل کوالکام نیز شکایاتی علیه اپل مطرح کرده است که از جملهی آن میتوان به اتهام سوءاستفاده از ۶ پتنت این کمپانی در محصولات اپل اشاره کرد. این کمپانی در پی ممنوعیت واردات آیفونها به خاک آمریکا است تا از این طریق به اپل فشار وارد کند.
کمپانیهای آلفابت، آمازون، مایکروسافت و فیسبوک نظرات خود در خصوص این پرونده را با کمیسیون تجارت بینالملل ایالات متحدهی آمریکا در میان گذاشتهاند.
کمپانیهای مورد نظر به این نکته اشاره کردهاند که جلوگیری از واردات آیفونهای مجهز به تراشههای ارتباطی اینتل، منجر به وارد آمدن یک شوک بزرگ به چرخهی تولید گوشی خواهد شد و در نتیجه کاربران و خریداران گوشی هوشمند را متضرر خواهد کرد.
اینتل و سامسونگ، بزرگترین رقیب اپل عضو گروهی هستند که با عنوان Computer & communication Industry Association شناخته میشود. اپل در این گروه عضویت ندارد.
اد بلک، مدیرعامل این گروه، در مورد منازعهی دو کمپانی اپل و کوالکام و نتایج آن چنین اظهار نظر کرده است:
در صورتی که کمیسیون تجارت بینالملل ایالات متحده رأی به ممنوعیت ورود آیفونهای مجهز به تراشهی ارتباطی اینتل بدهد، کوالکام قادر است سلطهی خود را بیش از پیش افزایش دهد و با توجه به نبود رقیبی درخور، حتی قیمت محصولاتش را بیشتر کند. افزایش قیمت ماژولهای ارتباطی کوالکام به معنای افزایش قیمت گوشی است که در نهایت به ضرر کاربران خواهد بود. هدف این است که با جلوگیری از سلطه بیش از پیش کوالکام، از افزایش قیمت گوشی جلوگیری شود.
کوالکام علاوه بر تراشههای پردازشی، تراشههای مودم مورد استفاده در گوشیهای هوشمند و بالاخص آیفون و آیپد را نیز تولید میکند که با استفاده از این تراشهها، محصولات اپل به شبکههای ارتباطی وصل میشوند. استیو مالنکوف، مدیرعامل کوالکام چندی پیش اعلام کرده بود که اختلافات با اپل باید بیرون از محیط دادگاه حل شوند.
نظرات