گوگل با پرداخت ۱.۱ میلیارد دلار، بخش تولید گوشی پیکسل اچ تی سی را تصاحب میکند
پس از گمانهزنیهای مختلف در خصوص تصاحب اچتیسی توسط گوگل، دقایقی پیش این موضوع بهصورت رسمی تأیید شد. آلفابت با تأیید این موضوع اعلام کرد که با پرداخت ۱.۱ میلیارد دلار، کسب و کار گوشی هوشمند اچتیسی را که محصول پیکسل گوگل را تولید میکند، تصاحب خواهد کرد. تصاحب اچتیسی برای استقلال در فرایند تولید محصولات سختافزاری را باید آخرین تلاش گوگل بهمنظور تولید سختافزار عنوان کرد.
گوگل در سالهای اخیر سیاست خود در قبال تولید محصولات سختافزاری را تغییر داده و در پی آن است تا کنترل خود بر فرایند تولید سختافزار و توسعه نرمافزار محصولاتش را بهصورت موازی افزایش دهد. سال گذشته، گوگل برای سروشکل دادن به بخش سختافزاری خود، ریک استرلو، متخصص سابق موتورولا را به استخدام خود درآورد تا بخش سختافزار این کمپانی را مدیریت کند.
گوگل در بیانیهای در رابطه با تصاحب اچتیسی چنین اظهار نظر کرده است:
توافق جدید با اچتیسی برای گوگل، به مفهوم تقویت هر چه بیشتر تعهد این کمپانی در حوزهی تولید گوشی هوشمند و سرمایهگذاری بیشتر در حوزهی سختافزار است.
علاوه بر تصاحب بخش کسب و کار گوشی هوشمند اچتیسی، با توافق بین دو کمپانی، گوگل حق استفاده از فناوریهای غیر انحصاری اچتیسی را نیز دارد و در واقع پتنتهای غیر انحصاری اچتیسی را نیز خریداری خواهد کرد. اچتیسی با وجود فروش بخشی از کسب و کار گوشی هوشمندش به گوگل، همچنان میتواند محصولات خود را با برند اچتیسی راهی بازار کند.
اچتیسی یکی از قدیمیترین شرکای سختافزاری گوگل محسوب میشود. شماری از تحلیلگران پیشبینی کرده بودند که گوشی هوشمند پیکسل این کمپانی قریب به ۲۰ درصد از مجموع عرضهی گوشیهای هوشمند اچتیسی را به خود اختصاص داده است.
این دومین تلاش گوگل برای تصاحب یک کمپانی در حوزهی تولید گوشی هوشمند است. غول جستجو در سال ۲۰۱۲ نیز با پرداخت ۱۲.۵ میلیارد دلار اقدام به خرید موتورولا کرد، اما این خرید نتیجهی چندان خوشایندی برای گوگل به همراه نداشت؛ بهطوری که گوگل با نگه داشتن پتنتهای موتورولا، بخش تولید گوشی هوشمند این کمپانی را در ازای ۳ میلیارد دلار به لنوو واگذار کرد. در کنار تصاحب کمپانیهای فعال در حوزهی تولید گوشی هوشمند، گوگل در سال ۲۰۱۴ با پرداخت ۳.۲ میلیارد دلار کمپانی نست را که در زمینهی تولید گجتهای مرتبط با خانههای هوشمند فعالیت میکند، تصاحب کرد.
سیاست گوگل برای ارائهی رایگان گواهی استفاده از اندروید و درآمدزایی از طریق جستجو و سرویس نقشه باعث شده است این کمپانی اندروید را به پراستفادهترین سیستم عامل حوزهی موبایل تبدیل کند؛ بهطوری که سهم اندروید قریب به ۹۹ درصد است. بهطور حتم ورود مستقیم گوگل به حوزهی تولید گوشی هوشمند، شرکای سختافزاری این کمپانی را آزردهخاطر خواهد کرد. باید دید واکنش کمپانیهای دیگر در این خصوص چگونه خواهد بود.
سهم اچتیسی از بازار گوشی هوشمند در سال گذشته کاهش یافت و به کمتر از ۰.۹ درصد رسید. اچتیسی در سال ۲۰۱۱ با ۸.۸ درصد سهم از بازار، بهترین دوران خود را سپری میکرد. گمانهها نشان از این دارند که پیکسل گوگل یک درصد (۲.۸ میلیون دستگاه) از بازار را در اختیار دارند.
نظرات