ساتیا نادلا: مخالف خرید نوکیا توسط استیو بالمر بودم

سه‌شنبه ۴ مهر ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۰
مطالعه 3 دقیقه
ساتیا نادلا، مدیرعامل کمپانی مایکروسافت، اخیرا کتابی درباره‌ی زندگی حرفه‌اش منتشر کرده و حقایق جالبی در مورد خود و مایکروسافت فاش کرده است.
تبلیغات

هنگامی که استیو بالمر، مدیرعامل سابق مایکروسافت برای تقویت واحد موبایل این شرکت اقدام به خرید کمپانی نوکیا کرد، ساتیا نادلا بر این باور بود که این اقدام تصمیمی اشتباه است. اکنون با گذشت ۴ سال، وی همچنان بر سر باور خود باقی مانده است.

مدیرعامل کنونی مایکروسافت در کتاب جدید خود به نام بازسازی موفقیت (Hit Refresh) می‌گوید در آن زمان تلاش کرد مدیرعامل پیشین مایکروسافت را از تصمیمش مبنی بر خرید نوکیا منصرف کند؛ اما در این راه ناکام ماند.

بر اساس این کتاب، بالمر یک رأی‌گیری غیر رسمی با این مضمون که «آیا باید اقدام به تصاحب نوکیا کند یا خیر» بین مدیران ارشدش برگزار کرد. بالمر اشاره کرد که بدون نوکیا، ویندوزفون، سیستم‌عامل و اکوسیستم موبایل در حال تقلای مایکروسافت، هرگز قادر به رقابت با آیفون اپل و اندروید گوگل که در آن زمان در حال گسترش سلطه‌ی خود بودند نخواهد بود.

نادلا که در آن زمان مدیر ارشد اجرایی کسب‌وکار ابری مایکروسافت و عضو تیم مشاوره‌ی داخلی بالمر بود، در رأی‌گیری یادشده نظر مخالف داد.

نادلا در کتابش می‌نویسد:

زمان برای بازپس‌گیری عرصه‌هایی که به رقبا واگذار کرده‌ بودیم، از دست رفته بود و ما پشت سر آن‌ها قرار گرفته بودیم.

رأی‌ منفی نادلا برای اولین بار توسط وب‌سایت بلومبرگ در سال ۲۰۱۴ و کمی بعد از بر عهده گرفتن سمت مدیرعاملی مایکروسافت گزارش شد؛ اما خود وی هرگز این موضوع را آشکارا اعلام نکرده بود. براساس گزارش یادشده، دیگر مدیران مایکروسافت در حالی در مخالفت با تصمیم بالمر به نادلا ملحق شدند که بیل گیتس، بنیان‌گذار این شرکت نیز مخالفت خود را با آن اعلام کرده بود.

با این وجود سرانجام بالمر بر سر تصمیم خود باقی ماند. مایکروسافت نوکیا را با مبلغ ۷.۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۳ تصاحب کرد. اما هما‌ن‌طور که نادلا در این باره ابراز تردید کرده بود، با گذشت زمان مشخص شد که این معامله اشتباه بزرگی بوده است. مایکروسافت در نهایت متحمل ضرر بزرگی شد و اقدام به تعدیل هزاران نفر از نیروهای خود کرد.

افزون بر این، دیگر دستاورد این معامله، بازنشستگی بالمر بود. مایکروسافت در حالی انجام این معامله را به پایان رساند که بالمر چند ماه پیش از آن کناره‌گیری خود از سمت مدیرعاملی را اعلام کرده بود. بر اساس گزارش‌های متعدد، اختلاف بین بالمر و اعضای هیئت مدیره‌ی مایکروسافت بر سر تصاحب نوکیا، سرانجام منجر به استعفای دومین مدیرعامل ردموندی‌ها شد.

Panos Panay

پانوس پانای، مدیر واحد سخت‌افزار مایکروسافت به همراه لومیا ۹۵۰ و لومیا ۹۵۰ ایکس‌ال

اوایل ۲۰۱۴، مایکروسافت نادلا را به عنوان مدیرعامل جدید برگزید. نادلا پس از بر عهده گرفتن شغل جدیدش، به‌سرعت مشغول جبران اشتباهات بالمر شد. با این حال، آن‌ها سال بعد آخرین پرچم‌دار ویندوز فون خود را به نام لومیا ۹۵۰ عرضه کردند.

مایکروسافت تحت رهبری نادلا، به جای تمرکز بر ساخت گوشی‌های اختصاصی، توجه خود را به توسعه و ساخت اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های مختلف برای آیفون و آیپد اپل و دستگاه‌های اندرویدی معطوف کرد. نادلا در کتابش می‌نویسد: «مایکروسافت تنها زمانی باید در کسب‌وکار موبایل باقی بماند که چیزی منحصربه‌فرد برای عرضه در اختیار داشته باشد.» این نکته می‌تواند اشاره‌ای بر این موضوع باشد که مایکروسافت همچنان مشغول ساخت دستگاه پر رمز و راز خود یعنی سرفیس فون است.

نادلا می‌گوید بزرگ‌ترین افسوسش از داستان تصاحب نوکیا، هزینه‌ی انسانی آن بود. وی می‌نویسد:

در نگاه به گذشته، آنچه بیش از همه افسوس آن را می‌خورم، تأثیر این تعدیل‌ها بر از دست دادن بااستعدادترین و مشتاق‌ترین کارکنان ما در واحد موبایل بود.
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات