سامسونگ به دستگاه‌های قدیمی‌اش جانی دوباره می‌بخشد

یک‌شنبه ۷ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۰
مطالعه 4 دقیقه
ابتکار عمل جدید سامسونگ، به دستگاه‌های قدیمی این شرکت جانی دوباره می‌بخشد و به کاربران اجازه‌ی نصب سیستم‌عامل جدید روی آن‌ها می‌دهد.
تبلیغات

امروزه تلفن‌های هوشمند همه‌جا دیده می‌شوند. درحالی‌که اکنون شاهد استفاده‌ی زیادی از گوشی هوشمند هستیم، اما شیوه‌ی استفاده‌ی کاربران از این دستگاه‌ها با دیگران تفاوت‌های زیادی دارد. ممکن است کاربری گوشی هوشمندش را برای ۴ تا ۵ سال نگاه دارد؛ درحالی‌که دیگران هر ۱ تا ۲ سال، اقدام به خرید دستگاه جدید کنند. همین مسئله باعث شده است با انبوهی از گوشی‌های هوشمند و وسایل الکترونیک در گنجه‌ها و کمدها روبرو باشیم. 

بسیاری از افراد این دستگاه‌ها را برای استفاده در روز مبادا نگاه‌داری می‌کنند؛ روز مبادایی که هیچگاه سر نمی‌رسد و اغلب شاهد عدم استفاده دوباره از این دستگاه‌ها هستیم. همین امر باعث می‌شود با انبوهی از زباله‌های الکترونیکی در خانه‌هایمان روبرو باشیم؛ دستگاه‌هایی که با وجود سن کم‌‌، هم ارزشمند هستند و هم قدرت کافی برای انجام خیلی از امور دارند. حال سامسونگ قصد دارد با ابتکار جدید خود که «Upcycling» نام دارد، جانی دوباره به این دستگا‌ه‌ها ببخشد.

برای نمونه، این برنامه باعث شد ۲۰ دستگاه گلکسی اس ۵ که در گذر زمان به حاشیه رانده شده بودند، به‌ لطف نصب سیستم‌عامل جدید، دوباره به عرصه کارکرد پا گذارند.

اعتیاد به تلفن

در کنفرانس توسعه‌دهندگان سامسونگ که در شهر سان‌فرانسیسکو برگزار شد، این شرکت از هدفش برای انجام این کار سخن گفت. سامسونگ به‌عنوان نخستین شرکت، پا در این عرصه گذاشته است تا از حجم انبوه زباله‌های الکترونیک بکاهد و به‌جای فروش قطعات فرسوده‌ی گوشی‌های هوشمند پیشین، شاهد به‌کارگیری دوباره‌ آن‌ها در عرصه‌های مختلف باشیم. تیم مهندسان C Lab که روی پروژه‌های خلاقانه در سامسونگ کار می‌کنند، تلفن‌ها و تبلت‌هایی از  خانواده‌ی گلکسی را نمایش دادند که به‌ لطف این برنامه، در بخش‌های مختلفی بازپرداخت شده‌اند.

آن‌ها ۴۰ گلکسی‌ اس ۵ را به یکدیگر متصل کردند تا دستگاهی برای استخراج بیت‌کوین تهیه کنند؛ همچنین توانستند یک تبلت قدیمی را به لپ‌تاپی با سیستم‌عامل اوبونتو تبدیل کنند. علاوه‌بر موارد فوق‌، آن‌ها توانستند برای زیر نظر قرار دادن یک آکواریوم، از گلکسی اس ۳ استفاده کنند که مدت‌ها از عمرش می‌گذرد. حتی با برنامه‌نویسی یک تلفن‌ همراه قدیمی، توانستند آن‌ را به دستگاه تشخیص چهره برای رصد عبور و مرور خانه تبدیل کنند.

سامسونگ قصد دارد علاوه بر در اختیار قرار دادن نرم‌افزار مورد نیاز برای قفل‌گشایی این تلفن‌ها، ایده‌های مختلفی برای به‌کارگیری دوباره این دستگاه‌ها نیز به رایگان در اختیار عموم قرار دهد.

یکی از سخنگوهای سامسونگ با نام رابین شولتز در این‌باره می‌گوید:

این پلتفرم نوآورانه با ارائه امکانات جدید و افزایش ارزش، راه‌حل مساعدی برای دستگاه‌های قدیمی گلکسی فراهم می‌کند تا زندگی جدیدی تجربه کنند. [دستگاه‌هایی] که شاید روزی در کمدها به فراموشی سپرده یا دور انداخته شوند.
بررسی گلکسی اس 6 سامسونگ (Galaxy S6)

مسلماً تحقق این موضوع بدون پشتیبانی سازنده‌ی اصلی میسر نبود. کایل وینس، مدیرعامل وب‌سایت مطرح ifixit که به کالبدشکافی دستگاه‌های جدید بازار می‌پردازد، درباره‌ی اقدام اخیر سامسونگ چنین می‌گوید:

چالشی که سر راه عمر بالای دستگاه‌های الکترونیک وجود دارد، نرم‌افزار است. به‌طور خاص، نرم‌افزار قدیمی تلفن‌های همراه ناامن است و توانایی اجرای اپلیکیشن‌های جدید ندارد. بنابراین پرسشی که وجود دارد این است که اگر شما این قطعه‌ سخت‌افزاری کاملا کاربردی را دارید که دیگر نرم‌افزار مناسبی ندارد و قصد دارید آن‌ را برای ۱۰ سال [استفاده کنید]، چه‌کاری باید انجام دهید؟[در حقیقت] شما به‌عنوان شخصی ثالث نمی‌توانید کاری انجام دهید. کاری که [سامسونگ] انجام داده، ساخت لایه‌ای بین سخت‌افزار است تا شما توانایی نصب هرآنچه می‌خواهید، داشته باشید. این قدمی زیربنایی‌تر از جیلبریک است [زیرا] اندروید را به‌طور کلی حذف می‌کند.

سامسونگ برای آموزش روند استفاده‌ی مجدد از دستگاه‌های قدیمی، صفحه‌ای در گیت‌هاب در نظر گرفته است که به کاربران نحوه‌ی حذف اندروید را آموزش می‌دهد. در این صفحه کاربران می‌توانند به نرم‌افزار و پروژ‌ه‌های گوناگونی دسترسی داشته باشند.

هنگامی که این پلتفرم در دسترس عموم قرار گیرد، کاربران می‌توانند پروژه‌های خود را در اختیار دیگران قرار دهند. در ویدیوی تبلیغاتی سامسونگ، کاربری اقدام به دانلود نرم‌افزار «نظارت‌ بر آکواریوم» می‌کند و سپس سنسورهای مقاوم در برابر آب را برای گلکسی‌ اس ۳ خریداری می‌کند. پس از اینکه تمامی کارها انجام شد، کاربر دستگاهی خواهد داشت که توانایی اندازه‌گیری میزان دما و اسیدی‌ بودن آب آکواریوم را دارد.

تاکنون چنین عملی از شرکت‌های فعال در عرصه‌ی تکنولوژی مشاهده نشده است و سامسونگ اولین شرکتی نام می‌گیرد که این راه را آغاز کرده است. تعمیر دستگاه‌های تولیدشده توسط شرکت‌هایی مانند اپل، برای کاربران دشوار است و در اکثر موقعیت‌ها، شرکت‌ها ترجیح می‌دهند که کاربران به‌جای تعمیر دستگاه‌ قدیمی، اقدام به خرید دستگاهی نو کنند. این استراتژی برای شرکت‌ها بسیار پرمنفعت است؛ اما علاوه بر ناخوشایند بودنش برای کاربران، محیط‌زیست را نیز به خطر می‌اندازد.

وینس می‌گوید:

بهترین چیز برای سیاره، [این است که] دستگاه قدیمی‌تان تا جای ممکن ارزش داشته باشد. بین ارزش بازار ثانویه و طول عمر طبیعی، همبستگی مستقیمی وجود دارد. [سامسونگ] می‌خواهد ارزش دستگاه‌‌های خود را در درازمدت حفظ کند.
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات