خبرگزاری دولتی چین، از گوینده‌ی مجازی مبتنی بر هوش مصنوعی پرده‌برداری کرد

پنج‌شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۵
مطالعه 3 دقیقه
خبرگزاری دولتی کشور چین به‌تازگی از یک گوینده‌ی مجازی اخبار رونمایی کرده است که از جهات زیادی به انسان‌ها شبیه است و صدایی شبیه به صدای ربات‌ها دارد.
تبلیغات

در اتفاقی جالب، خبرگزاری شینهوا ساعاتی پیش اعلام کرد که قصد دارد برای اطلاع‌رسانی برخی خبرها، از یک گوینده‌ی مجازی خبر استفاده کند. این خبرگزاری دولتی مدعی است که گوینده‌ی اخبارش می‌تواند متن‌ها را همچون یک گوینده‌ی حرفه‌ای واقعی بخواند و همه‌چیز کاملاً طبیعی صورت می‌پذیرد. البته ممکن است با دیدن ویدیوی مربوط به این گوینده‌ی خبر، چندان با این ادعا موافق نباشید.

این گوینده در یکی از بخش‌های خبری انگلیسی‌زبان، همچون یک گوینده‌ی عادی، برنامه را آغاز می‌کند: «سلام؛ شما در حال تماشای برنامه‌ی خبری انگلیسی هستید.» گفته می‌شود که ظاهرا موتور جستجوی Sogou در پروسه‌ی توسعه‌ی این گوینده‌ی خبر مجازی، با خبرگزاری شینهوا، همکاری کرده است.

به‌لطف این گوینده‌ی خبر، هزینه‌های مربوط به تولید محتوای خبری، کاهش پیدا خواهد کرد

این گوینده در بخش دیگری می‌گوید: «درحالی که متن‌ها به‌صورت بی‌وقفه در سیستم من تایپ می‌شوند، به‌صورت خستگی‌ناپذیر تلاش خواهم کرد تا شما را از اخبار آگاه کنم؛ من در پی آن هستم تا یک تجربه‌ی خبری کاملا جدید را به شما ارائه دهم.»

شینهوا یک نسخه‌ی چینی‌زبان را نیز از این گوینده ساخته است که البته چهره‌ی متفاوتی دارد. این خبرگزاری مدعی است که این گوینده‌های خبری توانایی این را دارند که به‌صورت ۲۴ ساعته کار کنند و این موضوع می‌تواند کاهش هزینه‌های مربوط به تولید محتوای خبری را در پی داشته باشد.

Xinhua ادامه می‌دهد که یکی از مهم‌ترین کاربردهای چنین گوینده‌هایی، به زمان انتشار خبرهای فوری باز می‌گردد که اطلاع‌رسانی به‌موقع آن‌ها، امری حیاتی است. ظاهرا یک سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی به‌منظور تولید صدا، حرکات لب و نحوه‌ی بیان کلمات این گوینده‌ی مجازی، مورد استفاده قرار گرفته است.

فراموش نکنید که این گوینده‌ی مجازی، با یک مدل دیجیتالی سه‌بعدی از انسان تفاوت زیادی دارد؛ در نگاه اول و با در نظر گرفتن حرکات طبیعی اجزای صورت، می‌توان گفت که احتمالا برای ساخت آن، از بدن یک فرد واقعی الگوبرداری شده است.

مایکل وولدریج، پروفسور دانشگاه آکسفورد، می‌گوید که سازندگان برای طبیعی جلوه‌دادن این گوینده‌ی خبر، با چالش زیادی مواجه بوده‌اند. آنان با مشکلی موسوم به «دره‌ی وهمی» (اصطلاحی برای توصیف ربات‌های انسان‌نما و آواتارهایی که غیرواقعی به‌نظر می‌رسند) روبه‌رو شده‌اند؛ وی در این زمینه می‌گوید:

تماشای این گوینده‌ی خبر برای بیش از چند دقیقه، کار بسیار سختی است. این گوینده، بسیار بی‌احساس است، به ریتم خاصی پایبند نیست و روی جملات مهم، تأکید نمی‌کند.

وی همچنین در گفتگو با بی‌بی‌سی به این نکته اشاره کرد که گوینده‌‌های خبر معمولی به‌طور سنتی (در اکثر مواقع) تبدیل به افرادی قابل‌اعتماد برای عموم مردم می‌شوند. 

با گذر زمان، شاهد بهبودهای عمده‌ای در این گوینده‌ی خبر خواهیم بود

با این‌همه نباید فراموش کرد که انجام این اقدام از سوی چینی‌ها، امری تحسین‌برانگیز است. بی‌شک با گذر زمان، شاهد بهبودهای عمده‌ای در این گوینده‌ی خبر خواهیم بود؛ بهبودهایی که قطعا می‌توانند به هرچه طبیعی‌تر شدنش کمک کند و آن را از این حالت کسل‌کننده‌ی فعلی، خارج سازند.

نظر شما در این مورد چیست؟

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات