هشدار اپل به کاربران درباره کلاهبرداری گیفت کارت آیتونز
راههای غیرقانونی بسیاری برای سرقت پولهایی که مردم بهسختی کسب میکنند، وجود دارد. یکی از کلاهبرداریها به این صورت است که بهطور تصادفی با افراد تماس گرفته میشود و کلاهبردار ادعا میکند از طرف خدمات درآمد داخلی آمریکا (IRS) تماس گرفته است و از کاربر میخواهد که فورا بدهی قبلی مالیات خود را پرداخت کند. در این کلاهبرداری به قربانیان گفته میشود که میتوانند بدهی خود را با خرید گیفت کارت به میزان مبلغ بدهی و خواندن شماره آن برای کلاهبردار ازطریق تلفن، تسویه کنند. ممکن است با شنیدنِ تعداد افرادی که در دام این حیله گرفتار میشوند، غافلگیر شوید.
بنابه گزارش وبسایت اپل اینسایدر، اپل در تلاش است تا از ادامهیافتن این کلاهبرداری جلوگیری کند و برای اینکار، کارمندان اپل استور به مشتریانی که گیفت کارت آیتونز خریداری میکنند، بیانیهی خاصی ابلاغ میکنند. وقتی مشتریان گیفت کارت را خریداری میکنند، کارمند اپل استور با مشتری تماس تلفنی برقرار میکند و به او میگوید که گیفت کارت آیتونز خارج از اپ استور یا آیتونز کارایی ندارد و نمیتوان از آن برای پرداخت مالیات بهره گرفت. اپل برای اینکه مطمئن شود این پیام به گوش مشتری رسیده است، از او درخواست میکند هشدار دریافتی را ازطریق تجهیزات پایانه فروش قابل حمل (mPOS) نمایندهی اپل استور تأیید کند.
اپل همچنین هشداری را به بستهبندی گیفت کارت اضافه کرده است. این هشدار با رنگ قرمز چاپ شده تا توجه مشتری را به خوبی جلب کند و حاوی این پیام است: «این کارت نمیتواند برای پرداختهای خارج از اپاستور یا آیتونز استور ایالات متحده، از جمله مالیات به کار گرفته شود.»
هشدارهای اپل احتمالا سرعت موفقیت کلاهبرداری یادشده را کاهش میدهد؛ اما همیشه افرادی وجود خواهند داشت که در دام این حیله گرفتار میشوند. این کلاهبرداری شبیه ترفند فیشینگ است که توسط کلاهبرداران به کار گرفته میشود تا اطلاعات مهمی مانند شماره تأمین اجتماعی، گذرواژه و شمارهی شناسایی شخصی مشتریان ساده را به سرقت ببرند.
داستان شخصی که در اولین روزهای شیوع فیشینگ گرفتار این حقه شد و اطلاعات مربوطبه حساب کاربری ایبی خود را به کلاهبرداران تسلیم کرد، شنیدنی است. تنها ظرف مدت چند دقیقه، حساب کاربری این شخص به دست کلاهبرداری افتاد که سپس شروع به فروش دوربینهای گرانقیمت و سایر لوازم ردهبالای فناوری کرد.
هشدار اپل روی بستهبندی گیفت کارت آیتونز
گوگل قابلیتی جدید به سیستمعامل اندروید اضافه کرده است که اگر تماس دریافتی از سوی یک اسپمر باشد، به کاربر اطلاع میدهد. قابلیت صفحه تماس یا Call Screen به گوگل اسیستنت اجازه میدهد تا تماس مشکوک را پاسخ داده و بفهمد چه کسی تماس گرفته و در همین حین متن مکالمه را روی صفحه گوشی شما نمایش دهد؛ درضمن هر زمان که بخواهید میتوانید به تماس متصل شوید. بهروزرسانی بعدی iOS 13 ویژگی خواهد داشت که درصورت فعال کردن آن توسط کاربر، تماس دریافتی از سوی افراد ناشناس را مستقیما به پیامگیر صوتی انتقال میدهد. این ویژگی، «تماسگیرندگان ناشناس را ساکت کن» یا «Silence unknown callers» نام دارد و تنها به افرادی که در فهرست مخاطبان شما قرار دارند، اجازهی تماس میدهد. گوگل نیز شاید قالب مشابهی را در بهروزرسانی اندروید Q ارائه دهد. اوایل سال جاری میلادی، کابران اندروید گزینههای جدیدی را در پایین صفحهی شماره تلفنهای مسدودشده اپلیکیشن تلفن مشاهده کردند. این گزینهها به کابران اندروید اجازه میداد تماسهایی که در آنها نام تماس گیرنده در فهرست مخاطبان قرار نداشت یا شمارهی تلفن او در آن آشکار نبود و همچنین تماسهایی از تلفنهای عمومی را مسدود کنند.
کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا (FCC) تخمین میزند که امسال ۵۰ درصد از تماسهای دریافتی تلفنهای همراه از سوی اسپمرها یا کلاهبرداران خواهد بود.
نظرات