بنیان گذار هواوی: قراردادن هواوی در فهرست سیاه باعث عقبافتادن آمریکا میشود
تقریبا یک سال پرهیاهو از مشکلات پیشآمده بین هواوی و دولت آمریکا میگذرد و مسئولان ردهبالای هواوی در این باره بسیار صحبت کردهاند. مؤسس و مدیر هواوی، رِن ژنگفِی، در مصاحبهای یکساعته با یاهوفایننس (Yahoo finance) دربارهی این موضوع و راهکارهای این شرکت برای مدیریت محدودیت ایجادشدهی دولت آمریکا و دلیل وضع این محدودیتها صحبت کرده است.
ژنگفِی به یاهوفایننس گفته است که در زمان وضع تحریمها، این شرکت آمادگی کامل برای مقابله با آن را نداشته است و درنتیجه در طی دو هفته پس از اعلام تحریمها، خریداران گوشیهای هوشمند هواوی نگران این موضوع شدند که این گوشیها با مشکل سیستمعامل مواجه شود؛ ازاینرو، فروش این گوشیها ۴۰ درصد کاهش پیدا کرد. بهگفتهی او، درحالحاضر هواوی کاملا آماده است تا وابستگی خود را به تولیدات آمریکایی قطع کند.
طبق گفتهی یاهوفایننس، مؤسس هواوی معتقد است اضافهکردن هواوی به فهرست تحریمها به این دلیل است که آمریکا میخواهد تکنولوژیهای برتر هواوی را مشمول آن کند. او میگوید از توییتهای ترامپ مشخص است که فرض اولیهی او براساس اتهاماتی است که در ماه ژانویه، وزارت دادگستری آمریکا به هواوی نسبت داده است. این اتهامات بهطور کلی بیانگر این بود که هواوی اطلاعات محرمانه را دزدیده و تحریمهای آمریکا علیه ایران نقض کرده است.
رِن ژنگفِی در این مصاحبه گفته است که بهنظرش هواوی هیچگونه تهدید امنیتی برای آمریکا نداشته است. او معتقد است:
ما هیچ شبکهای در آمریکا نداریم و قصدش را هم نداشتهایم که تولیدات مربوط به فناوری نسل پنجم را به آمریکا بفروشیم. ترامپ هیچ سندی علیه ما ندارد؛ اما میخواهد هواوی را بهعنوان گروگان در ارتباط با چین استفاده کند. بااینحال، دولت چین این موضوع را نخواهد پذیرفت.
او درادامه گفت اگر آمریکا هواوی را تحریم کند، خودش مزایای بیشتری از دست خواهد داد؛ مخصوصا درزمینهی اتصال نسل پنجم (5G):
آمریکاییها ابرکامپیوتر و اتصالهایی با ظرفیت بسیار چشمگیر دارند؛ اما چون اتصالهای بسیار سریع را دراختیار ندارند، ممکن است با این تحریمها خودشان عقب بیفتند.
مؤسس هواوی معتقد است تحریم هواوی آغاز عقبافتادگی آمریکا خواهد بود. همانطورکه تحریم هواوی باعث میشود این شرکت نتواند به تکنولوژی آمریکا دسترسی داشته باشد، به همان اندازه شرکتها یآمریکایی نمیتوانند از مزایای شرکت چینی استفاده کنند و موقعیتهای شغلی در آمریکا کمتر میشود. ژنگفِی در این مصاحبه گفته است که این شرکت کارکنان بخش تحقیق و توسعهاش در آمریکا بهنام Futurewei را مرخص کرده است. پیشازاین، قرار بود بودجهای حدودا ۶۰۰ میلیون دلاری در این شرکت هزینه شود.
با وجود همهی مشکلات موجود بین هواوی و دولت آمریکا، مدیر هواوی به یاهوفایننس گفته است که سیستم قانونی آمریکا این مشکل را حل خواهد کرد. پیشازاین، وی در مصاحبهای دیگر دربارهی میزان تأثیر تحریمهای آمریکا بر هواوی صحبت کرده و گفته بود با اینکه این تحریم هزینهای افزونبر ۳۰ میلیارد دلار بر هواوی تحمیل کرده است، این شرکت در چند سال آینده خواهد توانست با انتخاب محصولات متفاوت برای استفاده در تولیداتش بر این مشکل غلبه کند.
هنوز معلوم نیست این نبرد چگونه ادامه پیدا خواهد کرد؛ اما آنچه مسلم است، این است که هواوی قصد ندارد در این مبازره عقبنشینی کند. همچنین، پس از آتشبس بین دولتهای آمریکا و چین، تحریمهای وضعشده علیه هواوی قدری کمتر شد و شرایط را برای آنها آسانتر کرد. گذشته از نتیجهی آن، این مبارزه اهمیت امنیت سایبری و تزلزل روابط بین دو کشور ابرقدرت را نمایان ساخت.