سیری مکالمه‌های خصوصی کاربران را بدون اطلاع ضبط می‌کند

یک‌شنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۰
مطالعه 3 دقیقه
سیری، دستیار صوتی اپل، بدون اینکه کاربران مطلع شوند، صدای آن‌ها را ضبط می‌کند.
تبلیغات

دستیارهای صوتی امروزه به یکی از محبوب‌ترین بخش‌های تکنولوژی تبدیل شده‌اند. این فناوری در‌عین‌حال نگرانی‌هایی درباره‌ی حریم خصوصی و امنیت اطلاعات کاربران هم ایجاد کرده است. سیری، دستیار صوتی اپل، آخرین نمونه از این دستیارها است که به نقض حریم خصوصی کاربران متهم شده است. روزنامه‌ی گاردین انگلیس اعلام کرد کارمندانی که صداهای ضبط‌شده‌ی سیری را بررسی می‌کنند تا به توسعه‌ی آن کمک کنند، ممکن است مکالمه‌های خصوصی کاربران را هم شنود کنند.

یکی از کارمندان این بخش به روزنامه‌ی گاردین گفته است سیری در بعضی موارد، بعد از فعال‌شدن ناخواسته صدای محیط را ضبط می‌کند. در حالت طبیعی، این دستیار صوتی با دستور Hey Siri فعال خواهد شد؛ اما به‌گفته‌ی یکی از منابع مطلع که نخواست نامش فاش شود، سیری ممکن است با صدایی شبیه به این یا حتی صدای باز و بسته‌شدن زیپ کیف هم فعال شود. همچنین، این منبع اعلام کرده است زمانی‌که کاربر از اپل‌واچ استفاده می‌کند، سیری به‌صورت خودکار فعال می‌شود.

منبع مذکور به روزنامه‌ی گاردین گفت:

نمونه‌های بی‌شماری از مکالمه‌های ضبط‌شده بین پزشکان و مریض‌هایشان، مکالمه‌های تجاری، مکالمه‌هایی که به‌نظر می‌رسد مربوط به کار خلاف باشند، مکالمه‌های بسیار خصوصی زوج‌ها و مواردی شبیه به این وجود دارد. این مکالمه‌ها همراه اطلاعاتی مثل موقعیت کاربر، مشخصات حساب کاری و مواردی شبیه به این ضبط شده‌اند.
سیری

اپل می‌گوید قدم‌های مهمی برای محافظت از اطلاعات کاربران درمقابل ضبط ناخواسته و ارسال آن‌ها به کارمندان این شرکت برداشته است. کوپرتینویی‌ها می‌گویند صداهای ضبط‌شده به آی‌‌دی اپل افراد متصل نیست و کمتر از ۱ درصد از فعالیت‌های روزانه‌ی سیری را کارمندانش بازبینی می‌کنند. اپل در این زمینه الزاماتی هم برای کارمندان خود ایجاد کرده است.

سیری ممکن است با صدایی مشابه دستور ثابت فعال‌سازی یا حتی با صدای زیپ کیف فعال شود 

اپل برای استخدام افرادی که قرار است صداهای ضبط‌شده‌ی دستیار صوتی این شرکت را بررسی مجدد کنند، سیاست‌هایی مشابه گوگل و آمازون دارد. به همین دلیل، این سه غول فناوری با اتهام‌های مشابهی درباره‌ی نقض حریم خصوصی کاربران مواجه شده‌اند. این اتهام‌ها را گاهی منابعی از داخل این شرکت‌ها مطرح می‌کنند و گاهی بعد از اشتباه منجر به دسترسی آزاد به اطلاعات شخصی افراد مطرح می‌شوند.

این سه شرکت درباره‌ی ضبط مکالمه‌هایی که اجازه‌ی ضبط آن‌ها را نداشته‌اند، با سؤالاتی مواجه شده‌اند. اخیرا و بعد از اتهام‌هایی که یکی از سناتورهای آمریکایی مطرح کرد، آمازون مجبور شد قوانین داخلی خود درباره‌ی ضبط و بررسی صداهای ضبط‌شده‌ی الکسا، دستیار صوتی خود را عمومی کند. همچنین، یکی از کارمندان گوگل که نخواسته نامش فاش شود، اخیرا اعلام کرده است دستیار صوتی این شرکت مکالمه‌های بین والدین و فرزندان آن‌ها و اطلاعات شخصی افراد و دست‌کم یک مورد محتمل آزار و اذیت جنسی را بدون اطلاع کاربران ضبط کرده است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات