مدیرعامل هواوی طرح «مرگ یا زندگی» خود را برای شکست تحریمهای آمریکا تشریح کرد
تنها گفتن این جمله که سال ۲۰۱۹، سال سختی برای هواوی بود، نمیتواند شدت وخامت اوضاع فعلی این شرکت را نشان دهد. نیمهی اول سال با هجوم پیاپی مسائل مربوطبه حریم شخصی و موضوعات امنیتی بهسمت این شرکت آغاز شد که درنهایت، به تحریم ایالات متحده علیه هواوی بهدلایل امنیتی ملی انجامید. این محدودیت ضربهای مهلک بر اقدامات هواوی برای بهدستآوردن سهمی از بازار غرب و پیشیگرفتن از سامسونگ، بهعنوان برترین تولیدکنندهی گوشیهای همراه در سطح جهان، وارد کرد.
دولت ایالات متحده بهتازگی مهلت ۹۰ روزهی هواوی را یکبار دیگر تمدید کرد تا آنها بتوانند تجارت را با شرکتهای آمریکایی برای دورهای محدود همچنان ادامه دهند؛ اما آیندهی این غول چینی فعال در صنعت گوشیهای هوشمند و تجهیزات شبکهای پس از اتمام این مهلت در هالهای از ابهام قرار دارد. بر همین اساس، رن ژنگفی، مدیرعامل ۷۴ سالهی هواوی، دوشنبهی گذشته یادداشتی مملو از استعارههای نظامی برای کارمندان خود نوشت تا نقشهی «حالت جنگی» خود برای نجات شرکت از مخمصهی تحریم ایالات متحده را با آنها در میان بگذارد. این شرکت خود را برای پشتسرگذاشتن لحظهی قریبالوقوع «مرگ یا زندگی» آماده میکند.
در این یادداشت که به رؤیت خبرگزاری رویترز رسیده و هواوی نیز محتوای آن را تأیید کرده، آمده است:
شرکت با لحظهی «مرگ یا زندگی» روبهرو است. اگر نمیتوانید کاری انجام بدهد، پس راه را برای حرکت تانک ما باز کنید و اگر میخواهید به میدان نبرد بیایید، میتوانید طنابی بهدور تانک گره بزنید تا آن را بهجلو برانید. همه باید چنین عزم راسخی داشته باشند.
رن ژنگفی که در گذشته یکی از افسران ارتش چین بود، در یادداشت خود خطاب به کارمندانش پیشنهاد میکند اگر به ادامهی کار در این شرکت و دریافت دستمزد معمول خود در آینده مایل هستند، باید بهدنبال تعریف پروژههای جدید و یافتن طرحهای نوآورانه باشند:
آنها یا گروهی از کماندو تشکیل خواهند داد تا پروژههای جدیدی پیدا کنند که در این صورت، بهشرط عملکرد خوب میتوانند تا فرماندهی شرکت ارتقا یابند یا اینکه مشغلهی جدیدی در بازار داخلی پیدا خواهند کرد. اگر نتوانند نقشی برای خود بیابند، حقوقشان هر سه ماه یکبار کاهش خواهد یافت.
با توجه به این یادداشت، هواوی میخواهد برای تضمین استمرار تجارت خود روی تجهیزات تولیدی سرمایهگذاری کند. این غول فناوری چینی که نزدیک به ۱۹۰ هزار کارمند در نقاط مختلف جهان دارد، اکنون مشغول انجام اصلاحاتی روی عملکرد جهانی خود است و برای این کار، قدرت بیشتر بخشیدن به کارمندان مشغول در بخشهای مهم و قطع لایههای گزارشدهی و حذف مشاغل ناکارآمد را در دستورکار خود قرار داده است.
هواوی خود را برای پشت سر گذاشتن لحظهی قریبالوقوع «مرگ و زندگی» آماده میکند
مدیرعامل هواوی ژوئن گذشته گفته بود این تحریمها بدتر از انتظار وی هستند و شاید درآمد هواوی در دو سال آینده به پایینترین حد ممکن برسد؛ اما اکنون از کارمندانش میخواهد تمام تلاش خود را برای برآوردن اهداف فروش شرکت بهکار گیرند که در روزهای ابتدایی سال و پیش از آغاز تحریمها اعلام شده بود. آنها قرار بود درآمد سالانهی خود را از ۱۰۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ به ۱۲۵ میلیارد دلار در سال جاری افزایش دهند. درعینحال، رن ژنگفی اقرار میکند عملکرد شرکت در سهماههی اخیر که با وجود جنگ تجاری چین و ایالات متحده و آشکارشدن تأثیرات اولیهی تحریمها شاهد رشد ۲۳ درصدی بود، بیانگر وضعیت واقعی شرکت در شرایط فعلی نیست. بهگفتهی او، این آمار موفق حاصل همکاری مشتریان دلسوز چینی است که پرداختهایشان را سر وقت انجام دادهاند:
در نیمهی اول سال، عملکرد مالی ما راضیکننده بهنظر میرسید. این نتایج بهاحتمال زیاد بهدلیل این است که مشتریان چینی ما مشتریانی دلسوز بودند و هزینهها را بهموقع پرداخت میکردند. حجم زیاد پرداختها باعث میشد جریان نقدینگی رضایتبخش بهنظر برسد؛ ولی این وضعیت واقعی را نشان نمیدهد.
او دربارهی ریسک جریان نقدینگی درصورت پرداختنشدن بهموقع مطالبات نیز به کارمندانش هشدار داد و از کارکنانش خواست دربارهی اطمینانیافتن از دریافت بهموقع مطالبات از مشتریان، باجدیت و محافظهکارانه عمل کنند؛ چراکه در غیر این صورت، کمبود نقدینگی میتواند این شرکت را به نابودی بکشاند.
درادامهی نامه آمده است:
در سه تا پنج سال آینده، خون جدیدی در رگهای هواوی جریان خواهد یافت. پس از آنکه از مهمترین لحظهی کل دورانمان نجات یافتیم، ارتشی جدید متولد خواهد شد تا بر جهان تسلط یابد.
تحریمها
هواوی پیوسته هرگونه اتهام مربوط به اقدامات خلاف قانون را رد میکند و واشنگتن نیز هرگز مدرکی دالبر صحت ادعاهای خود مبنیبر ریسک ناشی از استفادهی تجهیزات شبکهای این شرکت برای امنیت ملی آمریکا ارائه نداده است. آنها همهی درها را بهطورکامل بهروی چینیها نبسته و به هواوی اجازه دادهاند فناوریهای موردنیاز خود را ازطریق تأمینکنندههای خاصی تهیه کند. این کار برای کمک به اپراتورهای روستایی ایالات متحده انجام شده است که از تجهیزات هواوی استفاده میکنند. پس از پایان تعلیق ۹۰ روزهی تحریمها، دولت آمریکا این زمان را ۹۰ روز دیگر تمدید کرد؛ ولی درعینحال، بیش از ۴۰ واحد از بخشهای مختلف هواوی را به فهرست سیاه خود موسوم به Non-Entity افزود.
این بحثها درستها در بحبوحهی تنشهای تجاری شدید بین ایالات متحده و چین مطرح میشود و همین عامل موجب میشود برخی باور کنند اقدامات ایالات متحده علیه هواوی با انگیزههای سیاسی انجام میشود و درصورت دستیافتن دو کشور به توافق تجاری، مواضع آمریکا دربرابر هواوی تغییر خواهد کرد.
سخنگوی هواوی در این باره گفته بود:
بدیهی است این تصمیم که در برههی زمانی خاص اتخاذ شده است، انگیزهی سیاسی دارد و هیچ ارتباطی با امنیت ملی ندارد. تلاشها برای سرکوب تجارت هواوی هیچ کمکی به ایالات متحده نمیکند تا بتواند رهبری جهان را در عرصهی فناوری در اختیار بگیرد. از دولت ایالات متحده میخواهیم به این رفتار ناعادلانه پایان بدهد و هواوی را از فهرست Entity حذف کند. تصمیم امروز بههیچوجه تأثیر مهمی بر تجارت هواوی نخواهد گذاشت. ما تمرکز خود را همچنان روی تولید بهترین محصولات ممکن و ارائهی بهترین خدمات ممکن به مشتریان خود در سرتاسر جهان معطوف خواهیم کرد.
نظرات