اطلاعات جدیدی از پردازنده موبایلی اسنپدراگون 865 و 875 فاش شد

چهارشنبه ۶ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۰
مطالعه 2 دقیقه
کوالکام خود را برای معرفی پردازنده‌های اسنپدراگون ۸۶۵ و ۸۷۵ آماده می‌کند که به‌ احتمال‌ بسیار، علاوه‌بر قدرت بیشتر، ساختار متفاوتی نیز خواهند داشت.
تبلیغات

هرچه به پایان سال نزدیک‌تر می‌شویم، رویداد کوالکام برای معرفی احتمالی اسنپدراگون ۸۶۵ نزدیک‌تر می‌شود؛ رویدادی که احتمالاً هیجانات بسیاری را برای کاربران دستگاه‌های موبایلی رقم خواهد زد. 

با‌این‌حال، به‌نظر می‌رسد که پیش‌ از رونمایی از پردازنده‌ی نسل بعدی اسنپدراگون، کوالکام روی پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۷۵ که برای دو نسل بعد درنظر گرفته شده نیز کار می‌کند. طبق شایعاتی که به‌تازگی در رسانه‌های فناوری نشر پیدا کرده، انتظار می‌رود که شرکت آمریکایی کوالکام در راستای ساخت اسنپدراگون ۸۷۵ برای حصول نتیجه‌ی بهتر همکاری جدیدی را با TSMC آغاز کند؛ شرکتی که از سال‌ها پیش روی تولید پردازنده‌های سری A اپل کار می‌کند.

البته موضوع بالا به‌معنای فراموشی اسنپدراگون ۸۶۵ نیست؛ زیرا براساس گزارش‌های جدید، کوالکام قصد دارد به‌واسطه‌ی همکاری با سامسونگ، از پیشرفت‌های مهندسی این شرکت در لیتوگرافی ۷نانومتری EUV در پردازنده‌ی پرچم‌دار آتی خود بهره ببرد؛ اما گویا شرایط برای سال ۲۰۲۱ با تفاوت روبه‌رو خواهد شد و احتمالا کوالکام TSMC را برای تولید پردازنده اسنپدراگون ۸۷۵ با‌استفاده از لیتوگرافی ۵نانومتری به کار خواهد گمارد.

با‌ این‌ اوصاف، گزارش جدید کمی عجیب جلوه می‌کند. سامسونگ به‌تازگی از توسعه‌ی مؤفق پردازنده‌های موبایلی با لیتوگرافی ۵نانومتری EUV خبر داده است که کاهش ۲۰درصدی را در مصرف انرژی به‌ارمغان می‌آورند. اکنون باتوجه به همکاری فعلی کوالکام با سامسونگ، جدایی این دو شرکت از یکدیگر کمی عجیب و غیرمنتظره جلوه می‌کند. طبق گفته‌ی منابع خبری معتبر، تولید انبوه پردازنده‌های موبایلی TSMC با لیتوگرافی ۵نانومتری تا سال ۲۰۲۱ میسر خواهد شد؛ از‌این‌رو، کوالکام در همکاری با این شرکت تایوانی، احساس اعتماد‌به‌نفس بیشتری می‌کند. 

از تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۷۵ که بگذریم، به اسنپدراگون ۸۶۵ می‌رسیم که فاصله‌ی کمتری تا معرفی آن داریم. طبق گمانه‌زنی‌ها، احتمالاً این تراشه در دو نسخه‌ی متفاوت با نام رمز Kona و Huracan تولید شود؛ همچنین انتظار می‌رود که در این نسل از فناوری‌ LPDDR5x برای حافظه رم و UFS 3.0 برای حافظه‌ی ذخیره‌سازی، پشتیبانی‌ شود. 

به‌نظر می‌رسد که مهم‌ترین تفاوت بین دو نسخه‌ی متفاوت اسنپدراگون ۸۶۵، به بهره‌مندی‌ از مودم 5G خلاصه شود؛ بنابراین تولیدکنندگان حق‌ انتخاب برای پشتیبانی یا عدم پشتیبانی از فناوری 5G را در دستگاه‌های تولیدی‌شان بسته‌به بازاری که در آن عرضه می‌کنند، خواهند داشت. طبق اطلاعات اولیه، انتظار می‌رود که عملکرد اسنپدراگون ۸۶۵ نسبت‌به نسل پیشین خود پیشرفت نسبتا خفیفی را تجربه کند؛ با‌این‌حال، هنوز با‌توجه‌به اینکه اطلاعاتی دقیقی نداریم، نمی‌توان نظر قطعی در‌ این‌باره داد. 

کوالکام در ماه دسامبر سال جاری رویدادی را برگزار خواهد کرد که احتمالا در آن اطلاعات دقیق‌تری درباره‌ی نسل‌های بعدی تراشه‌های موبایلی کوالکام ارائه می‌شود.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات