عبارت‌های بحث‌برانگیز مانند Blacklist در کرنل لینوکس تغییر می‌کنند

یک‌شنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۸
مطالعه 2 دقیقه
تیم لینوکس هم مانند بسیاری از پلتفرم‌های دیگر دنیای فناوری تصمیم گرفت تا نام‌گذاری بحث برانگیز را در کدهای اصلی تغییر دهد.
تبلیغات

لینوس توروالدز طرح پیشنهادی برای نام‌گذاری‌های بی‌طرفانه در کدها و اسناد کرنل لینوکس را تأیید کرد. از این به بعد از توسعه‌دهنده‌های لینوکس خواسته می‌شود تا از عبارت‌های جدید به‌جای عبارت‌هایی همچون Master/Slave یا Blacklist/Whitelist استفاده کنند. عبارت‌های پیشنهادی جایگزین برای Master/Slave شامل موارد زیر می‌شوند.

  • primary/secondary
  • main/replica یا subordinate
  • initiator/target
  • requester/responder
  • controller/device
  • host/worker or proxy
  • leader/follower
  • director/performer

برای عبارت‌‌های Blacklist/Whitelist هم موارد زیر پیشنهاد شده‌اند:

  • denylist/allowlist
  • blocklist/passlist

تیم لینوکس هیچ عبارت خاصی را به‌عنوان قانون یا الزام مشخص نکرد، اما از توسعه‌دهنده‌ها خواست تا عبارت‌های مناسب را جایگزین موارد قبلی بکنند. عبارت‌های جدید در کدهای اصلی کرنل لینوکس و اسناد مرتبط با آن استفاده خواهند شد. عبارت‌های قدیمی که از اکنون دیگر نامناسب تلقی می‌شوند، تنها برای استفاده در کدهای قدیمی و اسناد مجاز خواهند بود. به‌علاوه، زمانی‌که کدهای یک سخت‌افزار یا پروتکل کنونی به‌روزرسانی شوند، استفاده از عبارت‌های قدیمی مجاز خواهد بود.

دن ویلیامز، یکی از توسعه‌دهنده‌های اصلی کرنل لینوکس چندی پیش جایگزین کردن عبارت‌های Master/Slave و Blacklist/Whitelist را به‌عنوان یک پیشنهاد مطرح کرده بود. خالق لینوکس، لینوس توروالدز، روز جمعه پیشنهاد او را پذیرفت و در مخزن لینوکس ۵/۸ آن را با یک پول ریکوئست تأیید کرد.

تیم لینوکس با تصویب عبارت‌های جدید، به روندی جاری در میان شرکت‌های فناوری و پروژه‌های متن‌باز پیوست که عبارت‌هایی با برداشت نژادپرزستانه را از کدهای خود حذف می‌کنند تا به زبانی بی‌طرف برسند. از میان پروژه‌هایی که به این حرکت پیوسته‌اند می‌توان به Twitter, GitHub, Microsoft, LinkedIn, Ansible, Splunk, Android, Go, MySQL, PHPUnit, Curl, OpenZFS, OpenSSL و JP Morgan اشاره کرد. حرکت شرکت‌های فناوری پس از مرگ جورج فلوید در ایالات متحده و شکل‌گیری حرکت Black Lives Matter شروع شد. هدف نهایی این حرکت، مناسب‌تر کردن محیط IT و محصولات دنیای فناوری برای کاربران رنگین‌پوست بیان شد.

برخی از فعالان دنیای فناوری، تغییر عبارت‌‌های کدنویسی یا نام‌گذاری محصولات را حرکت مناسبی علیه نژادپرستی نمی‌دانند و آن را به اندازه‌ی حرکتی عمیق، اثرگذار نمی‌دانند. ازطرفی برخی از افراد دانشگاهی اعتقاد دارند ادامه دادن استفاده از عبارت‌هایی با مفاهیم و تاریخچه‌ی نژادپرستانه، به ادامه پیدا کردن فرهنگ نژادپرستی می‌انجامد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات