قطر با احداث ایستگاههای شارژ خودروهای برقی به میزبانی از جام جهانی ۲۰۲۲ میرود
قطر برای میزبانی مسابقات فوتبال جامجهانی ۲۰۲۲، اقدامات فراوانی انجام داده است و در مسیر آمادهسازی خود برای این رویداد، از فناوریهای مختلفی بهره گرفته است؛ از دوربینهای تشخیص چهره گرفته تا سیستمهای تشخیص عبور توپ از روی خط و ایستگاههای شارژ هوشمند خودروهای برقی.
خودروهای الکتریکی نقش مهمی در دستیابی قطر به چشمانداز ۲۰۳۰ این کشور ایفا میکنند. با افزایش تقاضای جهانی و حمایت و یارانههای دولتی برای گسترش استفاده از خودروهای برقی، قطر بهسرعت در حال حرکت برای تسهیل پذیرش این نوع وسایل نقلیه و کمک به کاهش انتشار کربن است. این کشور اخیراً اهداف پایداری و اهداف انرژیهای تجدیدپذیر را تعیین کرده است که اقدامات مرتبط با آن از اوایل ۲۰۲۲ آغاز شده است. همچنین، قطر در حال تنوعبخشیدن به سرمایهگذاریهایش به اقتصادی سازگارتر با محیطزیست و اقتصادی پایدارتر است.
در نوامبر ۲۰۲۰، شرکت آب و برق قطر موسوم به Kahramaa دستورالعملهای زیرساخت واحد شارژ خودروهای برقی را برای ترویج استفاده از شارژهای سریع ارائه کرد. در سپتامبر ۲۰۲۱ نیز، تفاهمنامهای را با شرکت چندملیتی سوئدیسوئیسی به نام ABB امضا کرد که هدفش تولید شارژرهای الکتریکی برای وسایل نقلیهی برقی بود.
باتوجهبه علاقهی قطر به خودروهای الکتریکی و تولید ناخالص داخلی زیاد و رویکرد پیشگیرانه برای ایجاد زیرساختهای لازم برای پشتیبانی از وسایل نقلیهی برقی، خودروسازان این کشور را بهعنوان محلی برای نمایش جدیدترین مدلهای برقی خود ازجمله فیات، در نظر میگیرند.
ماه گذشته، Kahramaa بیش از ۸۰ ایستگاه شارژ وسایل نقلیهی الکتریکی را در اطراف ورزشگاههای جام جهانی ۲۰۲۲ و سایر مکانهای اصلی نصب کرد. این ایستگاهها به کاهش درخورتوجه انتشار کربن و تلاشهای این کشور برای تبدیلشدن به اولین میزبان جام جهانی بدون کربن کمک میکنند. Kahramaa میگوید:
بیش از ۸۰ ایستگاه شارژ خودروهای برقی را در ماه اکتبر در نزدیکی ۸ ورزشگاه و سرتاسر قطر نصب کردهایم و برای میزبانی از اولین جامجهانی فوتبال بدون انتشار کربن آمادهایم.
بهنوشتهی ThepeninsulaQatar، نصب ایستگاههای شارژ خودروهای الکتریکی بخشی از وظیفهی Kahramaa در استراتژی پایداری جامجهانی ۲۰۲۲ است که هدفش ارائهی مسابقاتی است که معیارهای جدیدی برای توسعهی اجتماعی، انسانی، اقتصادی و زیستمحیطی تعیین میکند. فناوریهای بهکارگرفتهشده برای مسابقات جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ نحوهی سازماندهی سایر رویدادهای بزرگ ورزشی را نیز تغییر خواهد داد و میراثی ماندگار خواهد بود که به اهداف توسعهی پایدار سازمان ملل متحد و چشمانداز ملی قطر ۲۰۳۰ موسوم به QNV2030 کمک میکند.
QNV2030 قصد دارد ۱,۰۰۰ ایستگاه شارژ سریع خودروهای الکتریکی را تا سال ۲۰۲۵ در قطر بسازد. محمد الشرشانی، رئیس واحد وسایل نقلیهی برقی در Kahramaa، در مصاحبه با تلویزیون الریان، مراحل نصب ایستگاههای شارژ خودروهای الکتریکی در مکانهای عمومی و خصوصی را توضیح داد:
متقاضیان میتوانند درخواستهای خود را به بخش مرتبط در Kahramaa ارسال کنند. کمیتهی راهبری استراتژی ملی ایستگاههای شارژ خودروهای الکتریکی و هیبریدی در قطر درخواستها را برای تأیید نصب ایستگاه شارژ ارزیابی میکند. مالکان خودروهای برقی شخصی میتوانند برای نصب ایستگاه شارژ این نوع وسایل نقلیه، ازطریق واحد مجوز ساختمان در بخش خدمات مشتریان Kahramaa اقدام کنند.
ایستگاههای شارژ خودروهای برقی قطر در دو نوع AC و DC راهاندازی میشوند. الشرشانی میگوید برای شارژ کامل وسایل نقلیهی برقی ازطریق ایستگاههای شارژ AC که در مناطق مسکونی نصب میشوند، بین ۷ تا ۸ ساعت زمان نیاز است. وی افزود شارژ خودروهای الکتریکی ازطریق ایستگاههای شارژ سریع و هوشمند DC که Kahramaa آنها را در نزدیکی ورزشگاههای محل برگزاری مسابقات فوتبال جام جهانی ۲۰۲۲، پمپبنزینها، ایستگاههای مترو و سایر مکانهای عمومی نصب کرده است، بین ۳۰ تا ۴۰ دقیقه طول خواهد کشید.