پژوهشگران شارژ بیسیم از فاصله دور را ممکن کردند؛ آیا قدم بعدی بینیازی کامل از شارژر است؟
امروزه، گسترش استفاده از شارژ بیسیم در دستگاههای مختلفی مثل گوشیهای هوشمند و ایرپادها را شاهد هستیم. ناگفته نماند که سرعت شارژ بیسیم در اکثر محصولات چندان زیاد نیست و درحالحاضر نمیتوان فناوری مذکور را شارژ بیسیم کاملاً واقعی در نظر گرفت؛ زیرا دستگاه شما باید پد شارژر را لمس کند؛ وگرنه انرژی الکتریکی را دریافت نخواهد کرد. مهندسان دانشگاه آلتو بهتازگی سیستم جدیدی توسعه دادهاند که میتواند مشکل نسل کنونی شارژرهای بیسیم را برطرف کند.
ازآنجاکه برای استفاده از شارژهای بیسیم امروزی باید دستگاه را روی پد شارژر قرار دهید، استفاده از این راهکار چندان راحتتر از شارژ سیمی نیست. اگر گوشی هوشمندتان از این فناوری پشتیبانی میکند، آیا واقعاً از آن استفاده میکنید یا همچنان شارژ سیمی اولویت شما است؟ هدف محققان دستیابی به فناوری بهبودیافتهای است که امکان شارژ دستگاههای الکترونیکی را بدون نیاز به اتصال به پد شارژر و از فاصلهی نسبتاً دور فراهم کند.
پیش از اینکه خیلی امیدوار شوید، باید اشاره کنیم که فناوری شارژ بیسیم واقعی را شرکتی مثل اپل یا شیائومی توسعه نداده است؛ بنابراین، درحالحاضر چنین شارژری وجود ندارد که بتوانید آن را تهیه کنید. تیم آلتو صرفاً نظریهای ارائه داده و گام مهمی در این مسیر برداشته است.
علاوهبراین، آزمایشهایی در این زمینه انجام شده است؛ ولی همچنان بهعنوان مطالعهی تحقیقاتی در نظر گرفته میشود. بههرحال، تحقیقات همیشه پایهواساس همهی فناوریهای مدرنی است که همینحالا در حال استفاده از آنها هستید. بهعنوان مثال، تا یک یا دو دهه قبل گوشی با نمایشگر تاشو بیشتر در حد فیلمهای علمیتخیلی بود و اکنون چند نسل از همین محصولات روانهی بازار شده است.
براساس مقالهای که در APS منتشر شده است، تیم آلتو ایدهی خود را با استفاده از دو آنتن حلقهای آزمایش کردند که عرض هرکدام ۷٫۲ سانتیمتر بود. محققان با تغییر جریان در آنتنها، موفق شدند مقاومت تشعشعات را در حلقهها سرکوب کنند و بازدهی را افزایش دهند. حتی زمانیکه این حلقهها در فاصلهی ۱۸ سانتیمتری از یکدیگر قرار میگیرند، بازده انتقال نیرو بیش از ۸۰ درصد است.
نام هان-وان، نویسندهی اصلی تحقیق شارژر بیسیم واقعی میگوید: «قصد داشتیم انتقال انرژی الکتریکی را با اتلاف تابش که همیشه در فواصل طولانی رخ میدهد، بهطور مؤثر متعادل کنیم. مشخص شد با تغییر جریان در آنتنهای حلقهای که دامنهی برابر و فازهای مختلف دارند، میتوان ازدستدادن تابش را خنثی کرد و درنتیجه، کارایی را افزایش داد.»
فناوری جدید شارژ بیسیم میتواند دستگاههایی مثل گوشیهای هوشمند را حداکثر از فاصلهی ۱۸ سانتیمتری شارژ کند. اگرچه چنین فاصلهای زیاد بهنظر نمیرسد، برای اولین قدم، بسیار جذاب است. آیندهی این فناوری میتواند تأثیر زیادی بر نحوهی استفادهی ما از ابزارهای الکترونیکی بگذارد.
باتوجهبه اینکه شرکتهایی مثل اپل و سامسونگ شارژر را از جعبهی گوشیهای خود حذف کردهاند، میتوان در آینده با خرید شارژر بیسیم بهراحتی همهی دستگاههای خود را بدون نیاز به اتصال سیم یا خرید شارژر مجزا شارژ کرد.