چین با مشوق‌های مالیاتی چشمگیر، صنعت تراشه‌سازی خود را تقویت می‌کند

یک‌شنبه ۲ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵
مطالعه 2 دقیقه
چین می‌خواهد با مشوق‌های مالیاتی بسیار بزرگ، روند تحقیق‌وتوسعه‌ و ساخت تراشه و ابزارهای ساخت ویفر داخلی را بیش‌ از پیش در این کشور بهبود دهد.
تبلیغات

برنامه‌ی راهبردی چین موسوم‌ به Made by China ۲۰۲۵ برای توسعه‌ی صنعت ملی تراشه‌سازی، فقط طی چند سال اخیر باعث شده است هزاران توسعه‌دهنده‌ی نیمه‌هادی در این کشور فعالیت داشته باشند. البته با وجود کمک‌های مالی عظیم دولت چین، همه‌ی شرکت‌های تراشه‌سازی این کشور موفق نبوده‌اند.

به‌نظر می‌رسد چین اکنون درحال آماده‌سازی کمپین تشویقی بزرگ دیگر برای شرکت‌های نیمه‌هادی است تا بتواند بخش قابل‌توجهی از هزینه‌های تحقیق‌وتوسعه‌ی آن‌ها را پوشش دهد.

قلب سیاست جدید چین در صنعت تراشه‌سازی، طرح جبران هزینه‌های تحقیق‌وتوسعه‌ی شرکت‌های فعال در صنعت نیمه‌هادی است. شرکت‌هایی که منابع مالی را به فعالیت‌های مرتبط با تحقیق‌وتوسعه اختصاص می‌دهند و دارایی‌های ملموسی تولید می‌کنند، از کاهش قابل‌توجه مالیاتی بهره خواهند برد. به‌طور خاص، در این شرایط تا ۱۲۰ درصد هزینه‌ی واقعی مالیات شرکت‌ها بین سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ کاهش می‌یابد.

از طرف دیگر، شرکت‌هایی که سرمایه‌گذاری تحقیق‌وتوسعه‌ی آن‌ها به ایجاد دارایی‌های نامشهود منتهی شود، از مقرراتی برای استهلاک این دارایی‌ها قبل‌ از اعمال مالیات بهره خواهند برد که تا ۲۲۰ درصد بهای تمام‌شده‌ی همه‌ی دارایی را در دوره‌ی پنج‌ساله تا سال ۲۰۲۷ جبران خواهد کرد.

مزیت‌های مالی چین برای طیف گسترده‌ای از شرکت‌های نیمه‌هادی ازجمله تراشه‌سازان واقعی ارائه خواهد شد که ازجمله می‌توان به طراحان پردازنده، شرکت‌های بسته‌بندی و تست IC و افرادی که در تولید مواد مورداستفاده در صنعت مذکور نقش دارند، اشاره کرد. علاوه‌براین هزینه‌های شرکت‌هایی که تجهیزات فاب ویفر را توسعه می‌دهند نیز کاهش خواهد یافت.

دستگاه اسکنر تراشه سازی در حال تولید پردازنده

اینکه برنامه‌های جدید چین، هزینه‌های مالیاتی شرکت‌های نیمه‌هادی را به‌میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد و فعالیت‌های تحقیق‌وتوسعه‌ را از نظر مالی جذاب‌تر می‌کند، بدان معنا نیست که دولت به‌طور مستقیم به شرکت‌ها پولی پرداخت کند. چین در واقع با چشم‌پوشی از درآمدهای مالیاتی بالقوه‌، سعی دارد شرکت‌ها را برای سرمایه‌گذاری بیشتر در بخش تحقیق‌وتوسعه تشویق کند.

به‌عنوان مثال اگر شرکتی ۱۰۰ دلار برای فعالیت‌های تحقیق‌وتوسعه که منجر به تولید دارایی‌های مشهود می‌شود هزینه کند، می‌تواند تا ۱۲۰ دلار از درآمد مشمول مالیات خود را کاهش دهد. این یعنی شرکت‌ها برای مبلغی بیشتر از آنچه خرج کرده‌اند، معافیت مالیاتی دریافت می‌کنند و درآمد مشمول مالیات و در نتیجه بدهی مالیاتی آن‌ها کاهش می‌یابد.

اگر هزینه‌های تحقیق‌وتوسعه منجر به ایجاد دارایی‌های نامشهود شود، شرکت می‌تواند هزینه‌ آن دارایی را طی زمان مستهلک کند. در این سناریو، اگر دارایی نامشهود ۱۰۰ دلار قیمت داشته باشد، شرکت‌ها می‌توانند ۲۲۰ دلار از درآمد مشمول مالیات خود را در دوره‌ی مشخص‌شده کاهش دهند.

واجد شرایط بودن شرکت‌ها برای مزایای مالیاتی فوق با همسویی آن‌ها با معیارهای تشویقی ملی و اطلاعیه‌های نظارتی خاص تعیین می‌شود. در همین حال، ساختار سیاست‌های ترجیحی مالیاتی طوری طراحی شده که شرکت‌های واجد شرایط را به‌طور سالانه فهرست‌بندی می‌کند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات