۷۰۰ چرخه شارژ بدون افت عملکرد؛ «باتری کلسیم» شارژدهی گوشیها را متحول میکند
تیمی از دانشگاه فودان در شانگهای چین، نوع جدیدی از باتری قابل شارژ را توسعه دادهاند که مبتنیبر کلسیم است. کلسیم فلزی بسیار رایجتر از لیتیوم است، اما هماکنون لیتیوم بر بازار باتری تسلط دارد. باتری کلسیمی با محیط زیست سازگار است و هزینهی کمتری برای تولید آن صرف میشود.
کلسیم فلزی است که در پوستهی زمین به وفور یافت میشود. برخلاف باتری لیتیوم یونی که متکیبر مواد کمیاب یا گرانقیمت مانند نیکل، کبالت و منگنز هستند، باتری کلسیم از کربن به عنوان کاتد استفاده میکند. این کار هزینه و اثرات زیستمحیطی را بهشدت کاهش میدهد.
نتایج تحقیق دانشجویان چینی که در مجلهی معتبر Nature منتشر شده است، باتریهایی را بهنمایش میگذارد که قادر به تحمل ۷۰۰ چرخهی شارژ در دمای اتاق بدون ازدستدادن کارایی هستند.
معرفی باتری کلسیم در زمانی حیاتی اتفاق افتاده است، چون کارشناسان نسبتبه کمبود باتری برای خودرو های برقی هشدار دادهاند.
باتریهای کلسیم در چرخهی خود از اکسیژن استفاده میکنند و آن را از هوا میگیرند. این موضوع نیاز به ذخیرهسازی مواد در خود باتری را که عاملی محدودکننده در توسعه است، از بین میبرد. چنین باتری هیجانانگیزی ممکن است در صنعت موبایل هم کارایی داشته باشد.
در باتری کلسیم یک الکترولیت مایع جدید ساختهشده که یونها را با بازدهی و کارایی بالا در دمای اتاق هدایت و ایمنی باتری را تضمین میکند.
زمان بسیاری نیاز است تا باتریهای کلسیم به طول عمر باتریهای لیتیوم-یون برسند. پتانسیل باتری کلسیم-اکسیژن در دستگاههای قابلحمل و پوشیدنی غیرقابلانکار است.
امکان ادغام باتری کلسیم با منسوجات انعطافپذیر، نوآوریهای جدیدی را امکانپذیر میکند. برای مثال از لحاظ تئوری میتوان پارچهای با فیبر باتری کلسیوم-اکسیژن ساخت که گوشی را شارژ میکند.
نظرات