قانون «USB-C برای همهچیز» در اتحادیه اروپا اجرایی شد؛ پایانی بر سردرگمی کاربر
شارژ دستگاههای الکترونیکی تا همین چند سال پیش بسیار پیچیده بود. هر دستگاه شارژر مخصوص به خود را داشت و کاربران باید برای هرکدام از شارژر جداگانهای استفاده میکردند. با گذشت زمان، پورتهای مشترکتری مثل mini USB و micro USB و در نهایت USB-C معرفی شدند. در این بین، شرکتهایی مثل اپل با پافشاری بر پورت لایتنینگ این روند را کُند کردند. اکنون با اجرای قانون جدید اتحادیهی اروپا، استاندارد USB-C بهعنوان درگاه شارژ همهی دستگاههای الکترونیکی الزامی شده است.
قانون شارژر مشترک اتحادیهی اروپا که در سال ۲۰۲۲ تصویب شد، تولیدکنندگان را موظف کرد تا در طراحی محصولات خود، این قانون را مدنظر قرار دهند. از ۲۸ دسامبر ۲۰۲۴ (۸ دی ۱۴۰۳)، همهی دستگاههای جدید ازجمله گوشیهای هوشمند، تبلتها، دوربینهای دیجیتال، هدفونها و دیگر وسایل الکترونیکی فروختهشده در اتحادیهی اروپا، باید از شارژر USB-C پشتیبانی کنند؛ وگرنه اجازهی فروش محصولات اشارهشده در این منطقه داده نخواهد شد.
اجرای قانون استفاده از شارژر USB-C اتحادیهی اروپا تأثیرات مهمی گذاشته است. بهعنوان مثال، اپل دیگر نمیتواند آیفون ۱۴ و آیفون SE را در اروپا بفروشد؛ زیرا این دو دستگاه از درگاه لایتنینگ بهره میبرند. البته این شرکت با معرفی سری آیفون ۱۵ مجهز به درگاه USB-C، خود را با قانون مذکور تطبیق داد تا از محدودیتهای فروش جلوگیری کند.
تغییر درگاه شارژ دستگاههای الکترونیکی به USB-C برای کاربران اتحادیهی اروپا و حتی سرتاسر جهان مزایای زیادی بههمراه دارد. آنها اکنون میتوانند فقط با یک شارژر، دستگاههای مختلف را شارژ کنند که این مسئله هم ازنظر راحتی استفاده و هم ازنظر اقتصادی مزیت مهمی بهشمار میرود. کاهش زبالههای الکترونیکی یکی دیگر از مزیتهای مهم و مثبت قانون استفاده از درگاه USB-C محسوب میشود؛ زیرا کاربران دیگر به دورانداختن شارژرهای بلااستفاده مجبور نیستند.
بااینهمه، هنوز جای بهبود در قانون استفاده از درگاه USB-C در لوازم الکترونیکی وجود دارد. بهعنوان مثال، لپتاپها تا آوریل ۲۰۲۶ (فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۵) فرصت دارند به این پورت مجهز شوند. هماهنگی در استاندارد پریزهای برق نیز میتواند گام بعدی برای کاهش مشکلات مسافران و ایجاد یکپارچگی بیشتر در اتحادیهی اروپا باشد.