ترامپ دست‌بردار اپل نیست: «ساخت محصولات در چین دیگر کارآمد نخواهد بود»

پنج‌شنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۴
مطالعه 2 دقیقه
تیم کوک در کنار دونالد ترامپ
رییس‌جمهور آمریکا دوباره شمشیر را برای چین و اپل از رو بست و قصد دارد سازنده‌ی آیفون را به انتقال تأسیسات تولیدی خود به آمریکا وادار کند.
تبلیغات

دونالد ترامپ، رییس‌جمهور ایالات‌متحده پس از تعلیق موقت برخی تعرفه‌های سنگینی که اخیراً اعمال کرده بود، در جریان نشست خبری در کاخ سفید حرف‌هایی زد که می‌تواند برای اپل پیامدهایی جدی داشته باشد.

وقتی از ترامپ پرسیده شد آیا امکان دارد در آینده برخی شرکت‌های آمریکایی را از تعرفه‌ها معاف کند یا نه، گفت که این احتمال وجود دارد. او افزود: «با گذر زمان، این موضوع را بررسی خواهیم کرد. برخی شرکت‌ها ذاتاً آسیب‌پذیرتر هستند و به آن‌ها نگاهی خواهیم انداخت. کمی انعطاف نشان می‌دهم.»

تیم کوک مدیرعامل اپل در دوره‌ی اول ریاست‌جمهوری ترامپ توانسته بود این شرکت را از تعرفه‌های سنگین معاف کند؛ اما این‌بار او موفق به جلب نظر ترامپ نشد و تاکنون هیچ معافیتی برای اپل یا سایر شرکت‌ها در نظر گرفته نشده است.

به گزارش C-SPAN، اعلام تعرفه‌های ناگهانی و سنگین در هفته‌ی گذشته از طرف ترامپ باعث سقوط بازار بورس شد و ارزش سهام اپل نزدیک به ۲۰ درصد کاهش یافت. با اعلام تعلیق موقت این تعرفه‌ها، بازار کمی آرام شد و ارزش سهام اپل از ۱۷۲ دلار در ابتدای روز به نزدیکی ۲۰۰ دلار رسید.

طبق اعلام ترامپ، تعرفه‌های جدید برای ۹۰ روز به حالت تعلیق درآمده‌اند. البته درحال‌حاضر تعرفه‌ی پایه‌ی ۱۰ درصدی برای واردات از چین اعمال می‌شود، درحالی‌که تعرفه‌های بالاتر به حالت تعلیق درآمده‌اند. بااین‌حال، ترامپ اعلام کرد تعرفه‌ی واردات از چین بلافاصله به ۱۲۵ درصد افزایش یافته است.

ترامپ در صحبت‌هایش بار دیگر بر ضرورت بازگرداندن تولید به داخل آمریکا تأکید و ادعا کرد که تولید محصولات اپل در چین دیگر کارآمد نیست. او گفت: «اگر به اپل نگاه کنید، این شرکت قرار است ۵۰۰ میلیارد دلار برای ساخت کارخانه سرمایه‌گذاری کند. اگر من این کارها را نمی‌کردم، آن‌ها همچنان در چین تولید می‌کردند و این وضعیت نمی‌توانست ادامه یابد.»

درحالی‌که اپل برای ساخت سرورهای هوش مصنوعی Apple Intelligence سرمایه‌گذاری بزرگی در ایالات‌متحده انجام داده است، بخش عمده‌ای از تولید دستگاه‌های این شرکت همچنان در خارج از آمریکا صورت می‌گیرد. انتقال زنجیره‌ی پیچیده‌ی تأمین قطعات اپل به ایالات‌متحده به‌دلیل هزینه‌های بالا و کمبود نیروی کار ماهر در زمینه‌ی تولید پیشرفته، در عمل غیرممکن به‌نظر می‌رسد.

بنابراین، اپل باید برای واردات محصولات از چین تعرفه‌ی ۱۲۵ درصدی بپردازد، درحالی‌که واردات از کشورهایی مثل هند، تایوان و ویتنام با تعرفه‌ی پایه ۱۰ درصد امکان‌پذیر است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات