تصمیم بالمر، باعث تعجب خیلیها شده است. او پیشتر اعلام کرده بود که فعلاً قصد بازنشستگی ندارد. گویا فروش ناامید کننده ویندوز ۸، فشارها را برای بالمر زیاد کرده است.
اما حالا که بالمر قصد رفتن دارد، مدیرعامل بعدی مایکروسافت کیست؟ این سؤالی است که خیلیها به دنبال پاسخ آن هستند.
فردی از درون خانواده
بالمر دومین مدیرعامل مایکروسافت محسوب میشود. از این رو شاید نتوان با توجه به گذشته، الگویی برای انتخاب مدیرعامل آینده مایکروسافت پیدا کرد. تا به حال مدیرعاملهای مایکروسافت، کارمندانی بودند که به مرور زمان ترفیع گرفتهاند.
تحلیلگری به نام فرانک گیلت (Franck Gillet)، کاملاً به انتخاب فردی از درون خانواده مایکروسافت اعتقاد دارد. گیلت با توجه به افراد درون مایکروسافت، انتظار دارد مدیرعامل بعدی یکی از این سه تن باشند: کی لو (Qi Lu)، اریک رودر (Eric Rudder) و کریل تاتارینوف (Kirill Tatarinov).
به عقیده گیلت، سایر اعضاء مایکروسافت مانند کوین ترنر یا جولی لارسونگرین شانس کمتری برای تصاحب این پست دارند.
لو در حال حاضر، معاون اجرایی اپلیکیشنها و سرویسهای مایکروسافت است که به تازگی به این سمت ارتقاء یافته است. پیش از این انتصاب، لو به عنوان مدیر سرویسهای آنلاین مایکروسافت مشغول به کار بود که در زمینه موتور جستجو، پورتال و تبلیغات آنلاین فعالیت میکرد.
رودر، پیشتر، معاون ارشد فناوری مایکروسافت بود که با نام مدیر اجرایی گروه تحقیقات و استراتژیهای پیشرفته نیز شناخته میشد. زمانی که بیل گیتس از مایکروسافت کنار رفت، رودر هم یکی از نامزدهای احتمالی جانشینی وی محسوب میشد. در اوایل دهه ۲۰۰۰، رودر کمتر شناخته شده بود تا اینکه در نمایشگاه CES 2013، به عنوان فروشنده تکنولوژی lllumiRoom مایکروسافت به صحنه بازگشت.
تاتارینوف، مدیر اجرایی با تواناییهای چشمگیر بود. او در حال حاضر، مسئول بخش دینامیک است. بخشی که به تولید محصولات و راهکارهای تجاری برای شرکتها توجه دارد.
کوین ترنر، با وجود اینکه از نظر گیلت شانس کمی دارد، از افرادی است که خیلیها از هماکنون او را مدیرعامل بعدی مایکروسافت میدانند. اما بر اساس گزارشهای مطرح شده، ترنر، در میان کارکنان مجموعه، محبوبیت زیادی ندارد.
گزینه بعدی هم خانم جولی لارسونگرین است که مسئول گروه دستگاهها و استودیوهای مایکروسافت است.
غریبهای درمیان ما
یک احتمال جالب این است که مایکروسافت از میان رقبا مدیرعامل خود را انتخاب کند. با توجه به این احتمال، اپل، گوگل و آمازون از جمله شرکتهایی هستند که مدیرعامل بعدی مایکروسافت ممکن است از درون آنها بر روی صندلی ریاست مایکروسافت تکیه بزند. گیلت عقیده دارد تصور این مسأله بسیار سخت است.
اپل، گوگل و آمازون از جمله شرکتهایی هستند که مدیرعامل بعدی مایکروسافت ممکن است از درون آنها بر روی صندلی ریاست تکیه بزند.
اما نامزد خارجی بعدی، استیو سینوفسکی است. مدیر اجرایی بخش ویندوز که سال گذشته مایکروسافت را ترک کرد. سینوفسکی که امروز به طور رسمی به عنوان عضو هیئت مدیره شرکت Andreesen Horovitz انتخاب شد، به عنوان وارث بالمر شناخته میشد.
اما سینوفسکی در زمان حضور خود، با وجود اینکه از نظر فنی و عملیاتی بسیار پرقدرت بود، در میان کارمندان محبوبیتی چندانی نداشت.
گزینه بعدی استفان الوپ است. مسئول سابق بخش بازرگانی مایکروسافت که در حال حاضر مدیرعامل نوکیا، شریک نزدیک مایکروسافت است.
شاید اینها همه گزینههای پیشروی مایکروسافت نباشند. برخی از تحلیلگران از افراد دیگری نیز نام می برند. مثلاً رید هستینگز از Netflix، کوین جانسون مدیرعامل فعلی شبکه Juniper و پاول مارتینز مسئؤل سرویس ابری شرکت Pivotal که قبلاً یکی از مدیران اجرایی مایکروسافت نیز بوده است.
باید منتظر ماند و دید هیئت مدیره مایکروسافت چه کسی را به عنوان سکاندار مایکروسافت انتخاب میکند. شما چه فکر میکنید؟ به نظر شما چه کسی جانشین بالمر خواهد شد؟
نظرات