ایرباس نسل جدید هواپیمای مافوق صوت کنکورد را می‌سازد

سه‌شنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۷
مطالعه 2 دقیقه
ایرباس پتنتی را ثبت کرده که احتمال پرواز دوباره‌ی هواپیماهای مسافربری مافوق صوت را نوید می‌دهد.
تبلیغات

اطلاعات ارائه شده حکایت از این دارد که نسل جدید کنکورد در راه است. بنابر شنیده‌ها، این هواپیمای مسافربری مافوق صوت قادر است فاصله‌ی بین لندن تا نیویورک را در یک ساعت بپیماید.

براساس اطلاعات ارائه شده، کمپانی ایرباس پتنتی را ثبت کرده که احتمال پرواز دوباره‌ی هواپیماهای مافوق صوت برفراز آسمان را پررنگ‌تر کرده است. این هواپیما قادر است تا فاصله‌ی بین نیویورک تا لندن را در کمتر از یک ساعت بپیماید. سرعت این هواپیما چهار برابر سرعت صوت یا به بیان بهتر ۴۰۲۳ کیلومتر در ساعت است. این اطلاعات توسط بخش هوافضای دفتر ثبت اختراعات منتشر شده است.

در این پتنت به یک پرنده‌ی بسیار سریع هوایی و روشی برای پرواز اشاره شده است. براساس اطلاعات ارائه شده، این هواپیما توانایی صعود تا ارتفاع ۳۰ کیلومتری را با حمل ۲۰ تا ۳۰ مسافر یا حمل دو تا سه تن بار را برای ۸۸۰۰ کیلومتر دارد.

اطلاعات ارائه شده تامین نیروی مورد نیاز برای پرواز این هواپیما را از سه روش پیش‌بینی کرده که شامل موارد زیر است:

  • استفاده از یک موتور جت معمولی که به بدنه‌ی اصلی متصل شده و می‌تواند داخل بدنه‌ی اصلی جمع شود.
  • استفاده از یک یا چند رم‌جت که از نیروی جلوبرندگی هواپیما برای فشرده‌سازی هوا پیش از ورود به توربین و اختلاط با سوخت بهره می‌برد.
  • یک موتور راکتی که از سوخت ترکیبی هیدروژن و اکسیژن

این هواپیما و ساز و کار مربوط به پرواز آن بسیار جالب توجه است. وظیفه‌ی تامین نیروی بالابرنده و صعود برعهده‌ی موتور راکت و موتور جت معمولی است. این دو موتور پس از رساندن هواپیما به ارتفاع مورد نظر و گذر از سرعت صوت، داخل بدنه ی هواپیما جا گرفته و رم‌جت‌ها شروع به کار می‌کنند. این هواپیما قادر است در این حالت در بالاترین نقطه‌ی ممکن بسیار بالاتر از ارتفاع پرواز هواپیماهای معمولی حرکت کرده و پیش از رسیدن به مقصد شروع به کاهش ارتفاع نماید. 

کنکورد هواپیمایی مسافربری بود که در سال ۱۹۷۶ توسط کمپانی بریتانیایی Biritish Aircraft Corporation و ایرباس روانه‌ی بازار شد. این هواپیما قادر بود تا در ارتفاع ۱۸ کیلومتری زمین با سرعتی دو برابر صوت به پرواز درآمده و ۱۲۰ مسافر را حمل کند. از این هواپیما تنها ۱۴ فروند وارد ناوگان‌ شرکت‌هایی هوایی شد که تمام این ۱۴ فروند در سال ۲۰۰۳ به دلیل بروز مشکلاتی نظیر آتش‌سوزی بازنشسته شدند.

ایرباس امیدوار است این هواپیماها کاربران VIP را به سمت خود جلب کند. در پتنت ثبت شده مشکل عمده‌ی نسل اول کنکورد که همانا ایجاد صدای بسیار مهیب در زمان شکستن دیوار صوتی است، پیش‌بینی شده و راه حل‌هایی برای آن ارائه شده است.

حال باید دید که آیا این هواپیمای مافوق صوت رنگ واقعیت به خود خواهد گرفت یا خیر؟

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات