اپل واچ سری ۸ احتمالا حسگرهای جدیدی برای مانیتورینگ قندخون خواهد داشت
در سالیان اخیر، پوشیدنیها و بهخصوص ساعتهای هوشمند به محصولاتی سلامتیمحور تبدیل شدهاند که میتوانند حتی در برخی مواقع جان کاربران را نجات بدهند. طبیعتا اپل واچ نیز از این قاعده مستثنا نیست و اکنون گزارشی جدید نشان میدهد که اپل و تأمینکنندگانش کار روی حسگرهای مادونقرمز با طول موج کوتاه را آغاز کردهاند که درواقع، نوعی حسگر رایج برای تجهیزات پزشکی محسوب میشود. حسگرهای جدید که احتمالاً در پشت ساعت اپل تعبیه خواهند شد، به آن امکان میدهند تا میزان قندخون کاربر را بهصورت غیرتهاجمی اندازهگیری کند.
اپل امسال از ارائه حسگرهای بیولوژیکی جدید در جدیدترین ساعت هوشمندش صرفنظر کرد و آخرین حسگر بهکاررفته در ساعتهای هوشمند این شرکت به اپل واچ سری ۶ بازمیگردد. غول دنیای فناوری سال گذشته اپل واچ سری ۶ را به حسگر سنجش اکسیژن خون مجهز کرد که به کاربران اجازه میدهد در کمتر از ۱۰ ثانیه سطح اکسیژن خونشان را بررسی کنند.
بااینحال، بهنظر میرسد فعالیتهای اپل در ارائه قابلیتهای سلامتیمحور به اینجا ختم نمیشود؛ زیرا گفته میشود کوپرتینوییها در حال توسعه فناوری مانیتورینگ گلوکز غیرتهاجمی هستند که میتواند ویژگی بسیار حائز اهمیتی باشد.
طبق گزارش والاستریت ژورنال، سطح گلوکز خون یکی از معیارهای متعدد سلامتی است که اپل بهدنبال افزودن آن به اپل واچ است؛ اما ظاهراً اپل در زمینه گنجاندن قابلیت یادشده در محصولی همچون ساعت هوشمند با مشکلاتی روبهرو است.
روشهای کنونی اندازهگیری سطح گلوکز خون شامل گرفتن نمونه خون و استفاده از دستگاه پزشکی است؛ ولی اپل بهدنبال دستیابی به فناوری غیرتهاجمی است که ازقضا عملکرد خوبی نیز داشته باشد. گفتنی است حسگرهای تهاجمی حسگرهایی هستند که برای سنجش بیولوژیکی به سوراخکردن پوست بدن نیاز دارند. برای مثال، حسگرهای فعلی برای سنجش گلوکز باید با استفاده از سوزن کوچکی پوست را سوراخ و خونگیری کنند.
جالب است بدانید اپل اخیراً در سیستمعامل iOS 15 و برنامه هلث (Health)، موارد برجسته قندخون را بهعنوان معیار سلامتی اضافه کرد. کاربران iOS 15 باید از سختافزار خارجی برای ارائه دادهها استفاده کنند؛ اما اگر اپل ویژگی نظارت بر گلوکز را به مدل آینده اپل واچ اضافه کند، این امر تغییر خواهد کرد.
گزارشهای قبلی حاکی از آن بودند که اپل قصد دارد تا سال آینده میلادی قابلیت پایش دمای بدن را نیز برای نظارت بر سلامتی کاربران به ساعتهای هوشمندش اضافه کند. ویژگیهای پایش دمای بدن مبتنیبر برنامهریزی باروری است تا شناخت زنان از چرخه تخمکگذاری و تشخیص الگوهای هنگام ردیابی خواب را افزایش دهد. ظاهراً در آیندهای نزدیک، حسگرهای مذکور میتواند تب را نیز تشخیص دهد. همچنین، ارائه قابلیت پایش فشارخون نیز بسیار محتمل خواهد بود.
برخلاف روشهای متداول که فشارخون را با استفاده از کاف بادی اندازهگیری میکنند که در قسمت بالای بازو پیچیده شده است، سیستم اپل با استفاده از حسگرها سرعت موج ضربان قلب را در شریانهای کاربر اندازهگیری میکند. این امر به کاربران نشان میدهد چگونه فشارخون آنها روند روبهرشدی دارد. باوجوداین، اندازهگیری اولیه فشارخون سیستولیک و دیاستولیک را ارائه نمیدهد و ظاهراً برخی از کارکنان اپل درباره مفیدبودن این ویژگی تردید دارند.
این گزارش در حالی منتشر میشود که اخیراً راکلی فنتونیکس، یکی از تأمینکنندگان حسگرهای بیولوژیکی ساعت هوشمند اپل، نیز سیستم حسگر سلامت دیجیتال موسوم به «کلینیک-روی-مچ-دست» را رونمایی کرده است که به دستگاههای پوشیدنی کمک میکند چندین نشانگر بیولوژیکی همچون سنجش دمای بدن، فشارخون، هیدراتاسیون و سطح الکل خون، اسید لاکتیک و روند گلوکز را کنترل کنند.
افزونبراین، گفته میشود اپل در آینده برنامههایی برای تشخیص آپنه خواب با استفاده از حسگر اکسیژن خون موجود دارد؛ اما قطعاً استفاده از این همه حسگر و پایش مداوم بدن میتواند شارژدهی اپل واچ را بهشدت کاهش دهد. علاوهبراین، اپل قصد دارد هنگام تشخیص کاهش اکسیژن خون با اپل واچ، راهنماییهای پزشکی را به کاربران ارائه دهد و این قابلیت را برای دستگاه ایجاد کند تا علائم دیابت را تشخیص دهد.